Nekrolog: Grundlæggeren af BFC Data er død

12. december 2019, 12.50

Henning Jacobsen var blandt andet grundlægger af BFC Data. Foto: Privatfoto

NEKROLOG Grundlæggeren af det tidligere BFC Data, Henning Jacobsen, Ikast, er død efter nogen tids sygdom. Han blev 75 år.

Henning Jacobsen var født og opvokset i Remmerstrand ved Limfjorden og fik som ung en uddannelse som købmand i Thyborøn. Her mødte han sit livs Inger, som var datter af halinspektøren.

De blev gift i 1966, og nåede kort før hendes død at fejre guldbryllup.

Efter endt læretid videreuddannede Henning Jacobsen sig med HH i Herning og fik derpå en revisoruddannelse hos Jens Petersen & Co.

Henning Jacobsens kundekreds blev fortrinsvis små og mellemstore virksomheder - ofte selvstændige håndværkere.

Henning Jacobsen var medstifter af et delvist ejet datterselskab Bogføringscentret som blev etableret på Østergade i Ikast i edb’ens spæde barndom, og det blev grundstenen til BFC Data, som blev etableret af Henning Jacobsen på Silkeborgvej i Herning i samarbejde med hans gode kollega Minna Kjeldgaard.

Dette blev starten på en gazelle-edb-virksomhed, som på 10 år voksede fra 10 til godt 400 medarbejdere med ni afdelinger spredt ud over det ganske land - men i hele perioden med hovedsæde i Herning.

Det var i perioden hvor pc’en blev alle mands eje - både private og i virksomheder, og det var tusindvis af IBM-pc’ere, der blev pakket op, konfigureret i logistikcentret og distribueret i hele Danmark.

Samtidig havde BFC Data en stor udviklingsafdeling som udviklede de såkaldte BFC 2000 brancheløsninger. Det var med til at vække interesse for virksomheden hos de store spillere på markedet.

Henning Jacobsen solgte sit livsværk i 1997 som 53-årig til VM Data, som siden videresolgte en del af virksomheden til Atea.

Tæt på medarbejderne

Den store vækst og ekspansion til trods var Henning Jacobsen tæt på sine medarbejdere og meget respekteret - både for sine sociale, faglige og ikke mindst strategiske kompetencer. Og sin evne til at se ting og udvikling i branchen tidligt og som oftest før sine konkurrenter.

Selvom han pensionerede sig selv i en tidlig alder, havde han til fulde haft sine arbejdstimer. Også selv om han ikke var den første, der mødte om morgenen - til gengæld var han som udpræget B-menneske ofte den, der slukkede lyset om aftenen.

Sammen med sin hustru, Inger, var han i besiddelse af et gæstfrit hjem for familie, venner og medarbejdere - både i privaten i Ikast og i familiens lejligheder i Marbella og Himmerland.

Golf fyldte meget i Henning Jacobsens interessesfære og sport i det hele taget. Han sad i fem år i bestyrelsen for IFS professionelle afdeling, hvor han også var en solid sponsor og medstifter af Off Side 89.

Det samme var han for håndboldpigerne, hvor der stod BFC Data på trøjerne, da BFC og Ikast-pigerne tog en samlet vandring mod den danske absolutte elite.

Henning Jacobsen var et meget socialt begavet menneske, det var som en fisk i den Limfjord, hvor han var opvokset, når han var i godt selskab med vennerne i kortklubben og Bourgogne-klubben og sammen med familien.

Han efterlader sønnerne Jesper og Andreas, to svigerdøtre og fire børnebørn.

Henning Jacobsen bisættes fra Fonnesbæk Kirke på lørdag.

-RED