Videbækbo taber VM-finale i Royal Arena: - Jeg får en klump i halsen

Kim Astrup fra Videbæk og hans makker Anders Skaarup Rasmussen måtte se sig slået af et sydkoreansk par i VM-finalen i Royal Arena

Udgivet:27. august 2023, 19.20

Læsetid:3 minutter

Kim Astrup (t.h.) og makkeren Anders Skaarup tabte søndag VM-finalen i herredouble i Royal Arena. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

BADMINTON Kim Astrup, der er født og opvokset i Videbæk og siden har spillet for både Herning Badminklub og Ikast fS, og Anders Skaarup Rasmussens og eventyragtige VM sluttede søndag.

Her tabte den danske herredouble VM-finalen i Royal Arena, da det mod sydkoreanske Kang Min-hyuk og Seo Seung-jae blev til et nederlag i tre sæt.

Efter en lang og intens kamp, der endte 14-21, 21-15, 21-17 i sydkoreansk favør må Astrup og Skaarup nøjes med sølvmedaljer, der er parrets bedste resultat ved et VM. I 2021 fik den danske duo bronze.

Det var ikke triste ansigter, man kunne aflæse på Skaarups og Astrups ansigter efter kampen.

- Jo mere vi snakker om det, des mere tænker jeg, at vi var fucking tæt på at blive verdensmestre. Det skider jeg på. Det blev vi ikke, men vi var tæt på. Det var vi, men det blev vi ikke, siger Anders Skaarup.

Danskerne kom godt fra start og viste både overblik og hurtighed. To gange tog doublen tre point i streg og var gode til at håndtere sydkoreanernes flade spil.

Astrup og Skaarup tog teten og bragte sig på 8-2.

Sydkoreanerne fik efter en del lange dueller kontakt ved 9-9, men endnu en gang viste danskerne godt badmintonspil og førte 11-9 ved den indlagte pause.

Kang øgede tempoet og voldte problemer, men Skaarups smash fungerede også godt. Danskerne vandt første sæt med 21-14.

I andet sæt blev det sværere, og sydkoreanerne tog kontrollen. Danskerne blev flere gange straffet af modstanderne, hvis boldene blev for korte.

Bolde i nettet og misforståelser mellem danskerne gav sydkoreanerne et forspring, og det stod 7-11 ved pausen.

Skaarup viste tålmodighed i de lange dueller, og hjemmebaneheltene kom med igen. Men danskerne blev ved med at læse sydkoreanerne forkert, og andet sæt sluttede 15-21.

Det blev tættere i tredje sæt, men især Kang viste, at han var banens bedste spiller. Danskerne viste gode takter, men kunne ikke løse det. Især ikke når Kang spillede kort.

Astrup er lige blevet far

Benene kom aldrig med, og tredje sæt blev lukket af sydkoreanerne med 21-17.

Kim Astrup blev lidt tavs, da han skal sætte ord på, hvad resultatet betyder for ham. For en måned siden blev han far til en lille dreng.

- Jeg har ikke lyst til at tænke for meget over, at vi ikke blev verdensmestre, eller på alle dem, der har hjulpet os som vores familie og stab, fordi så bliver det bare noget værre juks.

- Så kan jeg ikke snakke og får en klump i halsen, fordi der er så mange, som man burde takke, siger han.

Det gør herredoublen senere søndag aften ved at spise en god middag med deres nærmeste.

- Så kan vi sige tak for den støtte, vi har fået. Ikke bare denne her uge, men gennem mange, mange år. Det skal vi være taknemmelige over. Vi kunne ikke have gjort det uden hele apparatet, siger Kim Astrup.

- Og så skal vi hjem og give nogle kys og nogle krammere, understreger Anders Skaarup.

Sydkoreanerne kan nu kalde sig verdensmestre i herredouble. Seo Seung-jae vandt tidligere søndag også VM i mixeddouble.

/ritzau/

Kim Astrup (t.v.) på medaljeskamlen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indlæser debat