Siemens skærer 800 stillinger i Danmark

Siemens Gamesa svinger sparekniven og vil nedlægge 800 stillinger i Danmark. Det vides endnu ikke hvor

Udgivet:29. september 2022, 15.36

Læsetid:2 minutter

Siemens Gamesa har 5.600 ansatte i Danmark. Op mod 800 af stillinger står til at blive sparet væk. Det vides ikke hvilke. Foto: Flemming Hansen

Hans Henrik Lærke
Journalist| +45 96 26 37 64 | hhl@herningfolkeblad.dk

NEDSKÆRINGER Vindmølleproducenten Siemens Gamesa nedlægger 2.900 stillinger globalt herunder 800 stillinger i Danmark, 475 stillinger i Spanien og 300 i Tyskland.

Det sker som et led i et strategiprogram, oplyser det spansk-tyske selskab i en en pressemeddelelse.

- Det er aldrig nemt at tage sådan en beslutning, men nu er det tid til at tage afgørende og nødvendige handlinger for at vende virksomheden og sikre en bæredygtig fremtid, siger Jochen Eickholt, administrerende direktør i Siemens Gamesa, i pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

- Vi bliver nødt til at bygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt Siemens Gamesa for at sikre vores position som en nøglespiller i den grønne omstilling.

Detaler mangler

Det er endnu ikke afgjort, hvilke stillinger eller funktioner, der er tale om. Faktisk betyder beslutningen ikke nødvendigvis, at 800 medarbejdere afskediges.

Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt muligt at sige, hvad beslutningen kan betyde for de ansatte i Brande. Siemens Gamesa har omkring 5600 ansatte i Danmark og har adresse i Brande.

Det er blot det store strategiske sigte, der er meldt ud i pressemeddelelsen. Nedlæggelserne sker som »næste skridt« i en del af et strategiprogram, der skal »udfolde selskabets fulde potentiale« og øge virksomhedens vækst.

Tilbage i starten af august lød det ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Siemens Gamesa overvejede at nedlægge omkring 2500 arbejdspladser. Det svarede til ni procent af selskabets samlede antal ansatte.

Herning Folkeblad har forsøgt at få yderligere kommentarer fra Siemens Gamesas danske presseafdeling, der ikke har noget at tilføje.

Væksten venter om hjørnet

Fra erhvervsorganisationen Green Power Denmark lyder det oven på nedlæggelserne, at det er nødvendigt, at »processen med udbud og tilladelser speedes op« i Danmark.

- Vindmølleindustrien står foran en gigantisk vækst. I årene fra 2025 og frem mod 2030 vil der blive opført vindmøller i et hidtil uset omfang, siger Kristian Jensen, administrerende direktør i Green Power Denmark, i en skriftlig kommentar.

- Men lige nu står hele branchen og venter på at få projekterne besluttet og godkendt. Det tager for lang tid. Der er brug for en kontinuerlig ordrebeholdning for at sikre effektivitet i produktionen.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere