Svag ældrevelfærd på Hernings plejehjem

7. maj 2021, 14.24

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

ØKONOMI 23. april bragte Folkebladet en artikel om, at Herning Kommune har en »Sund og robust økonomi«, og hvis dette står til troende, kunne man forvente, at Herning Kommune har råd til det nødvendige antal ansatte på kommunens plejehjem. Men dette er langt fra tilfældet.

4. maj bragte Folkebladet et debatindlæg fra den konservative Mette Guldberg, som beklagede sig over, at hun ikke frit må tage rundt og udspørge ledere og ansatte på Herning Kommunes plejehjem. Dette undrede mig. Hvis man vil vide noget om, hvordan beboerne på kommunens plejehjem har det, så skal man da ikke spørge de ledere, der har ansvaret for dette. Man skal spørge beboerne på Herning Kommunes plejehjem og deres pårørende, og man kan gøre, som jeg gjorde i nogle år, gå ind som besøgsven på et plejehjem i Herning Kommune.

Beboerne på Herning Kommunes plejehjem er frie borgere i eget hjem, og her kan man ikke forhindre, at nogen besøger beboerne. Der er altså fri mulighed for Mette Guldberg til at observere på, hvordan forholdene er på plejehjemmene. Grunden til, at jeg stoppede som besøgsven på et plejehjem i Herning Kommune, var, at jeg ikke kunne holde ud at se på, hvor dårligt vedkommende jeg besøgte, blev behandlet. Mette Guldberg er velkommen til at kontakte mig og få nogle fakta om det, jeg har set.

Jeg kan oplyse Mette Guldberg om, at der absolut ikke er optimale forholde for beboerne på plejehjemmene. Der mangles voldsomt ansatte nok, og der mangles i mange tilfælde medmenneskelig omsorg, samtale og tryghed for mange af de ældre på plejehjemmene.

De input jeg modtager fra borgere, der besøger ældre på nogle af Herning Kommunes plejehjem, medfører, at jeg selv er hylende bange for at få brug for at bo på et kommunalt plejehjem i den kommune, hvor jeg har boet og betalt skat i mange år. Jeg er født i 1933 og min hustru og jeg siger ofte til hinanden, at vi håber meget, at vi må afslutte vor tilværelse uden at skulle have de sidste af vores år på et kommunalt plejehjem i Herning Kommune. Det er absolut ikke attraktiv i alle tilfælde at bo på et kommunalt plejehjem i Herning Kommune. Dog må jeg ikke generalisere, det er ikke lige dårligt på alle de kommunale plejehjem, men det grundlæggende er, at Herning Kommune ikke har råd til et fornødent antal ansatte på plejehjemmene, og dette på trods af at byrødder praler af, at Herning Kommune har en »Sund og robust økonomi«.

Og Mette Guldberg kan passende spørge sin partifælle, den enlig konservative i byrådet, hvorfor han ikke sammen med Venstre-flertallet sørger for anstændig ældrevelfærd i Herning Kommune.

For bedre ældrevelfærd i Herning Kommune er det nødvendigt, at Venstre-enevældet bliver brudt. Vi skal stemme på alt mulig andet end Venstre ved byrådsvalget i november. Allerbedst på Nye Borgerlige, der som parti arbejder for bedre kernevelfærd og mindre overflødigt paragrafrytteri i det offentlige.

Og færre udgifter til muslimer på statsfinansieret ophold i Danmark.

Indlæser debat...