Mindeord: Børnehaveleder tabte kampen til kræft

3. marts 2021, 12.08

Birthe B. Jensen. Foto: Privatfoto

DØDSFALD I forbindelse med Birthe Bach Jensens død har Herning Folkeblad modtaget mindeord fra Peder Pedersen og Kirsten Christensen på vegne af de »gamle« venner.

21. februar 2021 mistede vi vores dejlige ven Birthe Bach Jensen.

Birthe var født og opvokset på landet lidt udenfor Hurup i Thy.

Det var et kærligt, gæstfrit og stabilt hjem, hvor vi som unge altid var meget velkomne. Der var altid plads til gæster både til spisning og eventuelt overnatning.

Alle disse værdier fra barndomshjemmet tog Birthe med sig til det hjem, som hun og Bent byggede op sammen. Hun formåede også at videreføre alt det gode til sine tre børn, som alle er kommet godt ind i voksenlivet. Børnene har heller aldrig været i tvivl om deres mors støtte og opmuntring, når de havde brug for den.

Birthe læste til pædagog og hendes liv kom i den grad til at bestå i at arbejde med børn. De seneste mange år som en meget værdsat leder af børnehaven Kernehuset i Studsgård. Her var hun af både børn, forældre og kollegaer en særdeles vellidt person.

Birthe var altid dejlig festlig at være sammen med. Hun var en kærlig og omsorgsfuld ægtefælle, som støttede Bent i at passe sit voksende tømrerfirma.

Hun bakkede ham altid op, helt fra da han startede firmaet fra bunden og frem til, da tømrerfirmaet med små 100 medarbejdere blev overdraget til kollegaer i slutningen af 2019.

Selvom de drev et af Midtjyllands største tømrer- og snedkerfirmaer, så forblev Birthe den samme. Usnobbet og jordnær.

Birthes et og alt var deres børn og børnebørn, som hun elskede overalt på jorden. Hun kunne slet ikke begribe, at hun ikke skulle få lov til at følge dem i livet, holde om dem og sige tillykke, når de skulle konfirmeres eller blev færdige i skolen. Se dem blive voksne en dag, lære deres kærester at kende, se dem blive gift og holde af deres små unger, som de engang ville få. Se dem og fejre nye ting og begivenheder i deres liv og glædes sammen med dem. Og som hun tit gav udtryk for, så havde de i den grad givet Bent og Birthes liv mening. Hun elskede at følge deres udvikling, være på ferie med dem, have besøg af dem og få lov til at passe dem.

Birthe har tidligere bekæmpet alvorlig sygdom, men denne gang tabte hun kampen mod kræften. Hun havde håbet på igen at opleve foråret og sommeren, men hun blev i den sidste tid mere og mere træt og afkræftet. Men hun var lykkelig for hver dag, hun fik sammen med familien. Birthe elskede familien meget højt, og hendes højeste ønske var, at børn og børnebørn skulle huske det. Og som hun sagde:

- »Når jeg er faldet i søvn for sidste gang så husk, at bedstefar også elsker jer - pas godt på ham og sørg for at han igen bliver glad«.

Vi har mistet Birthe. Tabet er stort for os alle! Vi har heldigvis mange gode minder om hende. Og de vil blive gemt i vores hjerter.

Æret være Birthes minde.

Indlæser debat...