I horisonten lurer skoler, plejehjem og hospitaler med for få lærere, SOSU’er og sygeplejersker

23. september 2021, 12.34

Lone Børlum. Foto: PR-foto

VELFÆRD Vores velfærd har taget nogle tæsk i Danmark også her i Herning og Ikast-Brande Kommune. Godt hjulpet på vej af tidligere regeringer. Men meget har ændret sig, så vi har faktisk ved det her kommunal- og regionrådsvalg mulighed for at styrke velfærden med vores stemme til valget i Herning og Ikast-Brande Kommune.

Nye tal fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) viser, at der i Herning Kommune er brugt 25.025 kroner mindre pr. barn og ældre, hvis man sammenligner tallene i 2009 med 2020. Det svarer til en nedgang på 18 procent på velfærd pr. barn og ældre i Herning Kommune og placerer Herning Kommune i toppen på en 22. plads ud af de 98 kommuner, som har sparet mest på velfærden.

I Ikast-Brande Kommune er tallene 26.545 kroner mindre pr. barn og ældre. En nedgang på 20 procent som placerer kommunen i toppen på en 11. plads ud af de 98 kommuner.

Desværre har vi ikke lagt udfordringerne bag os - tværtimod. For tallene fra FH viser også, at vi de næste ni år kan regne med, at der kommer 532 flere småbørn og 2868 flere ældre over 67 år i Herning Kommune. Og 204 flere småbørn og 1326 flere ældre over 67 år i Ikast-Brande Kommune. Vi har derfor ikke brug for politikere, som vil skære i velfærden, men derimod brug for lokale og regionale politikere, som vil styrke vores fællesskab og ansætte flere velfærdstropper.

Vores børn skal have de bedste forudsætninger for et godt børneliv. Og vores ældre skal have en værdig alderdom efter et langt arbejdsliv. Og derfor er det meget vigtigt forsat at styrke velfærden.

Om tre måneder skal der stemmes på, hvem der skal lede vores kommuner og region, og derfor vil vi i FH Herning og Ikast-Brande opfordre alle vælgerne til at stemme på de politikere, som giver et klart svar på, hvordan de vil prioritere de flere børn og ældre.

Indlæser debat...