Midtjyske aftryk på Kraks Blå Bog: Haarder, Poulsen og Taaning optaget

Både midtjysk sport, erhverv og kultur får nye repræsentanter i Kraks Blå Bog. Årets ultimative navneleksikon indeholder igen interessant læsning om danskernes liv og levned

27. maj 2019, 18.04

Pernille Harder - professionel fodboldspiller i Wolfsburg - optaget i Kraks Blå Bog 2019. Foto: Tom Laursen

navne Koncertpianisten Tanja Zapolski er født i Donetz i Ukraine, og kunstneren Ane Mette Ruge er født på Samsø. De har det til fælles, at de begge er blandt de 207 nyoptagne i den seneste udgave af Kraks Blå Bog, der netop er kommet på gaden.

Som udgiver selv siger, så er der ingen bestemt facitliste til at havne i den bog. Nogle går den lige karrierevej, mens andre gennemløber et snørklet forløb. Visse job og positioner medfører automatisk optagelse, mens andre er resultat af en helt individuel indsats. Fællesnævneren er dog, at alle »har en særlig betydning inden for deres felt«, som det udtrykkes.

Og netop en helt særlig position må man sige, at fodboldspilleren Pernille Harder indtager, blandt andet kåret som Europas og verdens bedste fodboldspiller. Som 26-årig er hun den yngste af de nyoptagne. Af teksten kan man læse, at hun er født i Herning, har gået på idræts­efterskole og gymnasium i Ikast, ligesom man får et overblik over hendes sportslige karriere.

Set med Ikast-briller rummer årets bog en anden nyhed, nemlig koncerndirektør Jens Poulsen, DK Company. Han er født i 1970 i Ikast, og af teksten kan man se, at han har arbejdet i Harrods i London og taget uddannelse på Eksportskolen. Der gives et overblik, men ikke fuldstændigt, over nogle af de mange virksomheder, han i tidens løb har overtaget.

Løfter man sig op i helikopteren, er det vel - foruden erhverv og sport - også kultur, der tegner det midtjyske område, og så falder brikkerne næsten symbolsk på plads, når Søren Taaning, medstifter af Skovsnogen syd for Skarrild, også har fundet plads i bogen. Han er også leder af Huset for Kunst og Design og Dansk Talentakademi i Holstebro og er formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.

Nye ministre...