Flere penge til boligforeningerne så der kan opstå fællesskab i Herning Kommune

13. august 2021, 12.50

Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa. Foto: PR-foto

BOLIGER Da jeg kom til Danmark lejede boligforeningerne boliger ud og hjalp folk med at få akut boliger. I dag har de flere opgaver, som er med til at forbedre samfundet. De arbejder for beboernes velfærd.

Boligforeningerne arbejder for nydanskere og danskere. Men i fællesskab kan vi lave flere ting og hjælpe hinanden. Tidligere da udlændinge kom til Danmark kunne de komme op på flytningkontoret og sprogcenteret og andre steder, hvor de kunne komme ned og få hjælp. I dag er det blevet mindsket. Herning Kommune modtager udlændinge og boligforeningerne vejleder og overtager flere opgaver, som er vellykket i dag.

Når udlændinge får lejlighed, og næste dag er boligforening klar til at hjælpe, og der møder de »Plads til forskel« og får hjælp. Nuværende »Plads til forskel«-leder, er Carina Sohnemann, og der er andre medarbejdere, som gør et fantastisk arbejde samt Herning Kommune. Deres gode arbejde er spredt i alle boligområder i Herning Kommune. Boligforeningerne hjælper ikke kun udlændinge, de hjælper også danskere, som er klar til at danne kendskab og et fællesskab. Til familieaftener kommer udlændinge og danskere og møder hinanden og får hjælp igennem »Plads til forskels« projekter og aktiviteter. Der bliver snakket om forskellige landes kultur og mad med og dansk mad kundskab, der fra får man flere oplysninger til det danske sprog og får flere nødvendige informationer og en god måde at lære dansk på. Boligforeningerne arbejder for at de unge hygger sig gennem »Plads til forskel«.

Jeg har været til nogle aktiviteter og set boligforeninger igennem samarbejde med andre idrætsorganisationer, hvor de får lavet flere spændende ting. Jeg håber, at boligforeningerne udvider deres aktiviteter, så det ville være med til at hjælpe flere beboere. De hjælper, så børnene kan få et job, hvis kommunen samarbejder og udvider jobsøgningen sammen med boligforeningen støtte vil det være en hjælp til kommunen, da flere besøger deres boligforeningers lokaler og møder folk, så de kan få hurtig vejledning gennem boligforeningens medarbejder.

Jeg har mødt to boligforeninger sidste måned, de er klar og har en god fremtids plan for beboernes velfærd for gennem boligforenings ansvar med kommunens samarbejde for andre beboernes aktiviteter og velfærdsprojekter.

Så stat, region og kommune samt andre velfærdsorganisationer kan samarbejde med boligforeninger, hvilket kan være en hjælp for at udvikle samfundet i Herning Kommune og dette vil være en besparelse i Herning Kommune.

Indlæser debat...