Slut med grus og manglende streger: Asfalt og parkeringsbåse på vej

Pengene frigivet til asfalt og båse på Kildevej

Udgivet:08. juni 2023, 12.00

Læsetid:1 minut

Nu er ved at være slut med tilfældig parkering på denne grusbelagte parkeringsplet midt i Ikast. Der er blevet frigivet penge til asfalt og båse på Kildevej. Foto: Flemming Thulstrup

Flemming Thulstrup
Journalist

4 måneder siden

PARKERING Nu skal det være slut med grusbelagte parkeringspladser, hvor bilisterne planter deres køretøjer så pænt som muligt, men uden båse at rette ind efter.

Sådan har det ellers været i årevis på parkeringspletten nær Østergade, hvor bilerne har kunnet stå uden tidsbegrænsning, men de dage er snart talte.

Byrådet har nemlig besluttet at frigive 760.000 kroner, så der kan komme asfalt på arealet, der skal inddeles pænt i båse. Der bliver 25 af slagsen i fremtiden.

Asfalteringen og den efterfølgende opstregning af de 25 parkeringsbåse bliver udført efter de gældende vejregler med hensyn til størrelse og såkaldt manøvre-areal, som kan godkendes af Midt- og Vestjyllands Politi.

Det betyder samtidig, at der bliver plads til knapt så mange biler på parkeringspladsen som nu, hvor manglen på båse gør, at der holder flere biler parkeret. For at gennemføre projektet, bliver det også nødvendigt at flytte kantstenen ud mod Sieferts Plads en smule, så man kan leve op til båse-størrelsen og manøvre-arealet. Det vil medføre en yderligere udgift på en lille halv million kroner.

I første omgang er de 760.000 kroner frigivet af byrådet, så man kan komme i gang med asfaltmaskinerne.

Den fremtidige kansten kommer lidt længere ud, hvis alle foreskrifter for parkeringspladser skal overholdes.