Stolte »ulve« trods spildt chance: Vi leverer en god europæisk præstation

FC Midtjylland dominerede tungt mod de bulgarske mestre, der kom til at se yderst ordinære ud. Men de danske vicemestre belønnede ikke sig selv for indsatsen - og smed to unødvendige point

16. september 2021, 23.27

Gustav Isaksen flænser den bulgarske defensiv med en solotur. Den 20-årige kantspiller sørgede for en drømmestart til FCM, men Ludogorets slog tilbage på en tilfældighed og forsvarede sig til ét point på MCH Arena. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Når man vinder skudstatistikken 17-3, og hjørnesparks-optællingen 13-2, har man gjort noget rigtigt.

Men når man alligevel står tilbage med bare ét point for anstrengelserne, har man grund til at ærgre sig.

Det var realiteterne, da FC Midtjylland torsdag aften sparkede gruppespillet i Europa League i gang med en hjemmekamp mod de seneste 10 års bulgarske mestre, Ludogorets.

- Vi leverer en god europæisk præstation, udover det selvfølgelig skulle have været en sejr. Men præstationen i sig selv er et pejlemærke om, at vi er kommet langt i Europa, siger anfører Erik Sviatchenko på pressemødet efter kampen.

Samme tilgang til pointdelingen slår cheftræner Bo Henriksen på tromme for.

- Hvis vi havde været heldige at få et kryds, havde jeg måske været frustreret og bekymret her bagefter. Men det er jo slet ikke tilfældet, siger Bo Henriksen.

- Det er jo tydeligt for enhver, at vi gør det rigtigt fint. Vi har et fantastisk udtryk og burde også vinde kampen, tilføjer han.

Læs også
Ærgerlig FCM-forsvarer: Sisto havde scoret med min støvle

Drømmestart og »lucky punch«

Alt pegede også mod sejr i den første halve time. FCM kom blæsende ud af starthullerne, og allerede efter to et halvt minut tog Gustav Isaksen et smart løb fra blindsiden af Ludogorets' anfører, Anton Nedyalkov, og spurtede frem og headede Evander Ferreiras perfekte indlægsbold i nettet.

Ludogorets sad fast i FCM’s hårdtspændte skruestik i det næste kvarter. Men 13 minutter før pausen fik gæsterne udlignet ud af det blå. Højrekanten Bernard Tekpetey sendte en skævert af et skud af sted. Den ramte Juninhos hæl og endte for fødderne af Ludogorets’ største stjerne, Kiril Desporov, som dermed fik en scoring foræret på sin første og eneste chance.

Resten af opgøret var kampbilledet ensidigt. FCM moste på - dog ikke lige iderigt og sprudlende hele tiden - og bulgarerne parerede og trak tiden ved hver eneste given lejlighed.

- Jeg er stolt af de gutter, der render rundt derinde. Jeg er stolt af det udtryk, vi har. Jeg er stolt af den måde, vi spiller på, siger Bo Henriksen.

At det kun blev til ét point, er både han og anfører Erik Sviatchenko selvsagt ærgerlige over. Men de vælger først og fremmest at fokusere på præstationen.

Læs også
Se billederne: FC Midtjylland spillede uafgjort mod de bulgarske mestre
Abonnement

Mange plusser og to minusser

På den konto oplister Henriksen en stribe plusser og to minusser.

- Rent forsvarsmæssigt spiller vi en fuldstændig genial kamp på alle parametre. Vores pres sidder i skabet. De har jo ikke ret meget med bolden, og vi får lukket deres to kanter ret tidligt ned. Det er deres to bedste spillere, og det gør, at de ikke får noget offensivt. I sidste ende så er den defensive plan til UG med kryds og slange, fastslår FCM-træneren.

- På den offensive del: Hvis du har 13 hjørnespark, så skal du blive farligere. Vi har en kæmpechance ved Juninho, men vi skal blive farligere. Vi har bolden nogle gange i de her assistzoner, vi gerne vil ind i, og der må vi erkende, at vi mangler nogle løb. Men over-all er vi meget tilfredse med den indsats, vi så. De to ting, vi savner lidt på, er dødboldene og en enkelt eller to chancer mere i åbent spil, lyder det fra Bo Henriksen.

På den baggrund slår han fast:

- Med det, vi skaber, er det en kamp, vi vinder 9 ud 10 gange.

Da dommeren blæste i fløjten for sidste gang, var det dog bulgarernes bænk, der jublede over det ene point.

I puljens anden kamp vandt Røde Stjerne hjemme 2-1 over Sporting Braga.

Om to uger venter næste runde. Der skal FCM til Portugal for at møde Braga, mens Ludogorets får besøg af Røde Stjerne.

Allerede på søndag er »ulvene« dog klar til storkamp på dansk grund, når de møder FC København i Parken.

Læs også
Ludogorets-træner: Et godt point i Herning
Abonnement

Indlæser debat...