Trafik-retssag og Bones-åbning - det var de mest læste historier i maj

Vi ser tilbage årets mest læste historier på aoh.dk. I maj var der efterspil i retten efter trafikulykken i forgængerfeltet ved Vestergade og Fredensgade - og en pårørende til den trafikdræbte kvinde forstod helt retssagens forløb

Udgivet:31. december 2016, 15.52

Læsetid:2 minutter

Bones åbnede i nye og større lokaler i midtbyen. Foto: Henrik Ole Jensen

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist
Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk
Erhvervsjournalist - tidligere kriminalreporter, sportsredaktør, onlineredaktør samt biografchef. Fan af opfindere, iværksættere, moderne ledere og produktionsdanmark - og vild med al slags sport
Se flere artikler af Kim Stoltenberg Hansen

7 år siden

Herning I maj blev topnyheden på aoh.dk det retslige efterspil efter trafikulykken sidste år, hvor den 60-årige Hanne Kargaard Jørgensen blev kørt ned og dræbt i fodgængerfeltet i lyskrydset mellem Vestergade og Fredensgade i Herning. Her stod de pårørende nemlig tilbage med en følelse af vrede og afmagt efter retssagen.

Den fandt sted 9. maj som en tilståelsessag uden afhøring af vidner ved Retten i Herning, hvor en 49-årig mand fra Lind blev idømt en bøde på 5000 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

- Retssagen er det mest groteske, jeg har været med til. Manden slipper jo af sted med at fremsætte forkerte påstande om ulykken uden at anklageren går i rette med ham, sagde den dræbte kvindes søn, Thomas Rathe, da retssagen mod den 49-årige mand var overstået.

Den dømte mand fra Lind hævdede i retten, at den dræbte kvinde gik over for rødt lys. Desuden sagde han, at kvinden kom fra hans venstre side, da han kørte ud fra gågaden og stoppede midt i krydset for at foretage et venstresving.

Men ifølge de pårørende, der selv havde talt med flere vidner, var ingen af delene rigtige.

Familien oplyste, at den havde talt med nogle af vidnerne, som fortalte, at de oplevede, at den 49-årige mand ikke stoppede midt i krydset, som han selv gav udtryk for, men derimod speedede op fra sin position i gågaden og svingede til venstre i én accelererende bevægelse.

Det er, mener familien, i høj grad en form for hensynsløs kørsel, som burde have indgået i anklagemyndighedens forberedelse af sagen.

- Jeg er dybt skuffet over, at en retssag kan foregå sådan. Dommen er jo afsagt på baggrund af forkerte oplysninger. Så er det i øvrigt fuldstændig ligegyldigt, om de korrekte oplysninger ville have ført til et andet resultat eller ej, tilføjede han.

Cirka 10.000 læste om retssagen. Månedens næstmest læste historie - som godt 6500 ville læse om - handlede om mad. Rigtig mange ville nemlig gerne læse nyheden om at Bones åbnede ny restaurant i midtbyen. 26. maj kunne den herningensiske restaurantkæde slå dørene op til byens nye spisested.

Nye restauranter er altid godt læsestof - og året bød på både historien om Bones-åbningen og at Brødrene Price kommer til byen.

Læs også
Søn til trafikdræbt: - Retssagen er det mest groteske, jeg har været med til Søn til trafikdræbt: - Retssagen er det mest groteske, jeg har været med til
Læs også
Søn til trafikdræbt: - Retssagen er det mest groteske, jeg har været med til
Læs også
Chefanklager: - Vidner var unødvendige Chefanklager: - Vidner var unødvendige
Læs også
Chefanklager: - Vidner var unødvendige