Kommunen tager ikke brugere af »Den våde høne« alvorligt

14. februar 2020, 08.14

Sådan så "Den våde høne" ud efter en brand. Foto: Tom Laursen

PASSIV Torsdag 6. februar kunne man på side syv i Herning Folkeblad læse, at Markedspladsen ser ud til at blive erstatning for »Den våde høne«, der tidligere udbrændte i Bethaniagade.

De såkaldte brugere har prøvet at gøre deres indflydelse gældende med en underskriftsindsamling til kommunen, og da de åbenbart er blevet hørt, jubler initiativtageren: »Det er fedt, at de tager os alvorligt«. Det må bero på en fejlopfattelse. Kommunen tager ikke de pågældende mennesker alvorligt. Tværtimod. Kommunen har derimod valgt den nemme løsning, som er at dele ud af de penge, den arbejdende del af befolkningen betaler i skat, så folkene, der bruger »Den våde høne«, kan fortsætte med at lade sig forsørge, indtil deres misbrug tager livet af dem.

Læs artiklen her:
Forslag fra udvalgsformand: Markedspladsen kan blive mødested for udsatte
+Abonnement

Kommunen stikker dem bare en pose penge og siger dermed indirekte til dem, at de er så lidt værd, at de ikke engang kan sættes til et eller andet skånejob.

Det er virkelig ringe, og det har ikke noget at gøre med at tage nogen alvorligt. Det er at udvise ligegyldighed over for de pågældende.

Hvis kommunen derimod havde taget disse mennesker alvorligt, havde den iværksat en afvænning og andre hjælpeforanstaltninger, så de efterhånden kunne få en almindelig tilværelse og forsørge sig selv. I øvrigt undrer jeg mig også over Blå Kors i Bethaniagade. Når man ved, med hvilken fanatisme menige medlemmer af organisationen fører sig frem, virker det ganske besynderligt med det leben, der får lov at udfolde sig omkring Blå Kors-pensionatet i Bethaniagade.

Jeg har altid haft den opfattelse, at Blå Kors er imod enhver form for alkoholindtagelse - selv den helt moderate og uskyldige for eksempel i forbindelse med en god middag. Derfor er det underligt, at man åbenbart ser gennem fingrene med det drikkeri, der foregår i pensionatets umiddelbare nærhed - og som også er til stor gene for gadens beboere.

Læs også
Forslag fra udvalgsformand: Markedspladsen kan blive mødested for udsatte
+Abonnement