Standpunkt: Til lykke til dronning Margrethe

Udgivet:12. januar 2022, 09.11

Læsetid:3 minutter

Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør| vib@herningfolkeblad.dk

50 år som regent.

Det er godt nok noget af en bedrift, Danmarks dronning Margrethe kan fejre på fredag 14. januar 2022.

Eller fejre er jo så meget sagt. For igen spænder coronapandemien ben for folkefest og festivitas.

Ganske som den desværre gjorde ved dronningens 80-årsfødselsdag 16. april 2020. Ganske som den desværre kommer til at gøre ved kronprinsesse Marys 50-årsfødselsdag 5. februar i år. Og ganske som den desværre de senere år har gjort og stadig gør ved tusindvis af danskeres runde fødselsdage, bryllupper, konfirmationer, dåb, jubilæer og så videre.

På det felt er vi alle i samme båd - kongelige som ikke-kongelige. Corona begrænser eller ødelægger i disse år mangt en festlig lejlighed eller anledning til at fejre vores mærkedage. Det er grueligt trættende og voldsomt ærgerligt, for vi har godt af at være i festligt og fornøjeligt lag engang i mellem og fejre andre eller selv blive fejret. Det har vi fortjent, og det har dronningen på alle måder også.

Men selv om fejringen ikke kan foregå som ønsket i denne tid, så får corona heldigvis ikke lov til fuldstændig at ødelægge danskernes hyldest og opbakning til majestæten. Det vil uden tvivl vælte ind til dronningen med lykønskninger og hilsener fra nær og fjern, og medierne dækker de få officielle begivenheder, der trods alt bliver mulighed for at holde på dagen.

Desuden er både aviser og tv-stationer allerede i fuld gang med en massiv dækning af den danske monark gennem fem årtier.

For det hører sig i den grad til. 50 år med stigende popularitet som regent er en imponerende præstation af vores 81-årige dronning, og det fortjener mest mulig opmærksomhed og hyldest. Få kan jo som dronningen samle befolkningen om de efterhånden sjældne fælles oplevelser, vi har som nation.

Folkebladet hylder naturligvis også dronningen og regentjubilæet. Det gør vi allerede i morgen, torsdag 13. januar, når vi dedikerer størsteparten af avisen til dronning Margrethe. Vi har interviewet en masse midtjyder om deres forskellige møder med dronningen gennem tiden. Der er blandt andre blomsterpige, fotograf, Kgl. Hofleverandør, livgarder, gæst på Kongeskibet, minister, redaktør med fotoproblemer samt en Ridder af Dannebrog. Vi kigger i minderige fotos tilbage på dronningens besøg i det midt- og vestjyske. Du kan blive klogere på dronningens smykker og på hendes private skatte, og du får beretninger fra nogle af dem, der er helt tæt på majestæten. Og så kan du ikke mindst hygge dig med en quiz om dronningen og hendes efterhånden mange besøg i vores lokalområde.

Er du ligesom mig fan af dronningen, hendes vid, humor og evigt ihærdige indsats for at gøre sig umage? Kan du næsten ikke få dronning nok? Glæd dig til Herning Folkeblad i morgen.

Avisen er spækket med indhold, som er en dronning værdig.

Har du et minde eller en oplevelse med dronningen, som du vil dele med andre læsere? Skriv historien eller en lykønskning til dronningen herunder.