DSB svarer på læsers oplevelse af tog uden corona-forhåndsregler: I togene passer vi på hinanden

15. juli 2020, 13.14

Leif Fabrin. Foto: PR-foto

CORONA-FORHÅNDSREGLER Jeg har med interesse læst Margit Ørndrups indlæg i Herning Folkeblad mandag. Og lad mig begynde med at betrygge læserne med, at vi fortsat er meget opmærksomme på smitterisikoen fra corona.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, der siger, at passagererne må sidde ved siden af hinanden med ansigtet i den samme retning eller over for hinanden med en indbyrdes afstand på én meter fra ansigt til ansigt.

Læs Margit Ørndrups debatindlæg:
Læserbrev efter togtur: Har DSB ikke fået instruktioner om at håndtere corona-virus?

For at undgå overfyldte tog har vi samtidig indført et krav om, at alle passagerer har en pladsbillet, inden de stiger på toget. Det fortsætter vi med, indtil myndighederne siger andet. Pladsbilletterne er gratis, og man kan bestille dem i DSB App, på DSB.dk eller i billetautomaten på stationen.

Har man ikke selv medbragt håndsprit på rejsen, er der mulighed for at vaske hænder på togets toiletter. Grundig håndvask med sæbe er ifølge Sundhedsstyrelsen den mest effektive måde at forebygge smitte på.

I togene og på stationerne rengør vi oftere trykknapper, håndtag, borde og toiletter og andre steder, som passagererne kommer i berøring med.

Ligesom vi har udvidet omfanget af supplerende undervejs-rengøring, hvor vores medarbejdere stiger på togene og gør toiletterne rent under kørslen.

I de fleste tog hænger der skemaer, der viser tidspunktet for den seneste rengøring.

I togene og på stationerne opfordrer vi på plakater og i højttalerudkald til, at vi udviser hensyn og passer på hinanden. Det gør vi ved at holde afstand til andre, når vi stiger af eller på toget, bruge albuen til at åbne dørene og huske god håndhygiejne.

Sådan får vi alle sammen en bedre rejse.