Rekordår for Herning-firma

Designvirksomheden Oyoy Living Design havde et godt 2019. Virksomheden ser også positivt på 2020

19. maj 2020, 11.56

Lotte Fynboe. kreativ direktør i Oyoy Living design, fortæller, en større del af firmaets produktion i fremtiden vil ligge i Europa. Foto: PR-Foto

REGNSKAB Den herningensiske designvirksomhed Oyoy Living Design med hovedsæde i Herning havde i 2019 et rigtig godt år med en rekordvækst på 33 procent i forhold til 2018. Overskuddet før skat blev på 1,6 millioner kroner.

Væksten skyldes primært, at virksomheden eksporterer til flere lande end tidligere og har indgået nye samarbejdsaftaler med kunder, agenter og distributører i store dele af verden. I alt solgte Oyoy Living Design til 50 lande sidste år.

- 2019 blev et år præget af stor vækst, og forventningen er, at det er starten på en ekspansiv udvikling med fortsat stor vækst og endnu mere internationalisering. De mange nye samarbejdsaftaler gør, at vi står stærkere i markedet, og vi er endnu tættere på kunderne. Det gælder både for eksisterende og fremtidige nøglemarkeder, siger administrerende direktør Søren Anker Hansen i en pressemeddelelse.

Firmaet fokuserede i 2019 på at udvikle produkter inspireret af barndomsminder. Kollektionen rummer alt til den moderne families hjem - interiør og mindre møbler til såvel børn som unge og voksne.

- Vi fokuserer på det gode design og kompromisløse æstetiske detaljer samt produkter af høj kvalitet. Samtidig vil en større del af vores produktion ligge i Europa, siger kreativ direktør Lotte Fynboe.

Branchen påvirket af corona

Oyoy Living Design har fået en tilfredsstilende start på 2020 med lignende vækstrater som 2019 og indfriede budgetforventninger til første kvartal. Virksomheden så ind i et endnu bedre regnskabsår end 2019 blandt andet hjulpet af stor vækst i salget fra digitale platforme - særligt i Europa. Forventningen er dog at corona-krisen kan påvirke 2020.

- Pandemien og en forventet global recession vil påvirke vores branche generelt, herunder vores virksomhed. Derfor er vi også mere forsigtige med forventningerne til 2020, siger administrerende direktør Søren Anker Hansen.

- Vi er indtil videre utrolig stolte over den tillid, som vores kunder i mange lande stadig viser os under krisen, og derfor ser vi også stadig positivt på 2020 og på gode muligheder for vækst, siger Søren Anker Hansen og understreger i den forbindelse betydningen af statens hjælpepakker i form af lønkompensation.

- Vi er glade for den håndsrækning, staten giver os for at være tilpasningsparate, og samtidig har vi oplevet en fantastisk indsats og forståelse fra vores medarbejdere i denne udfordrende tid, siger han.

Jan Jakobsen er per 1. maj 2020 ny bestyrelsesformand i firmaet. Han kommer med stor erfaring fra design- og interiørbranchen - blandt andet som tidligere administrerende direktør for A-tex og Bloomingville Group. Jan Jakobsen har desuden erfaring med bestyrelsesarbejde i en række af virksomheder indenfor design og livsstil.