- En glædelig overraskelse

Motoriklandskab til glæde for de yngste i Sørvad på kommunens budget

14. september 2016, 17.33

Vita Bilberg foran centret, hvor motorik- og bevægelseslandskabet skal etableres som en ny førstesal oven på hovedingangen og cafeteriet. Foto: hans Mikkelsen

Sørvad - Det var en glædelig overraskelse.

Det siger centerleder Vita Bilberg om byråds-flertallets beslutning om at bevilge 1,7 millioner kroner til et motorik- og bevægelseslandskab ved Sørvad Kultur- og Idrætscenter.

- Vi havde selvfølgelig håbet på at komme med på budgettet, for vi synes selv, at vi har et rigtig godt projekt, og vi ved også at kultur- og fritidsudvalget synes godt om det. Men da vi i forvejen har fået lovning på 1,2 millioner kroner til nyt tag på centret og 125.000 kroner til automatisk styring af vandkvaliteten i svømmebadet, tænkte vi, at det godt kunne være, at vi måtte vente et år mere, siger Vita Bilberg.

- Men vi er rigtig glade for, at vi kan få lov til at gå i gang nu. For det er nogle planer, vi efterhånden har arbejdet med i fire år, og det bliver det største projekt siden vi udvidede hallen i 2002, siger Vita Bilberg.

Sammen med repræsentanter fra hallens bestyrelse, skolen, børnehaven, ungdomsklubben og idrætsforeningen har hun været med i den arbejdsgruppe, der længe har lagt planer for at skabe nye aktivitetsmuligheder for de yngste i byen.

Også byrådsmedlem Jens-Bernhard Knudsen (V) har været med i gruppen, som han dog nu trækker sig ud af.

- Jeg synes min opgave er fuldført nu, men jeg er glad for, at vi kan få skabt nogle faciliteter, som også er til gavn for de børn, der ikke går til håndbold og fodbold, siger han.

Motorik- og bevægelseslandskabet skal etabeleres som en ny førstesal oven på centrets hovedindgang og cafeteria. Det er beregnet for børn mellem 5 og 11 år, som skal kunne kravle og tumle sig i forskellige redskaber i rummet, uden at de voksne behøver at holde opsyn med dem.

Fik ideen i Aarhus ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben