Trodser corona: Sangen flyver i det fri

Der er grænser for antallet af kirkegængere og ikke mindst aktivitet i Aulum Kirke. Løsningen ligger i det fri

27. juni 2020, 07.18

Med højt til himlen, fuglekvidder mellem træerne og græs mellem tæerne håber Aulum Kirke at kunne fejre gudstjeneste for og med alle, og der er ingen grund til at lade familien blive hjemme. Her er det sognepræst Maj Brit Hvid Christensen. FOTO: PRIVATFOTO

AULUM I Aulum Kirke mærker man fortsat restriktioner og begrænsninger i forhold til corona. Restriktionerne gør, at der kun må være 110 personer i kirken og kun, hvis der ikke synges.

Sang kræver nemlig fortsat to meters afstand til alle sider, og det begrænser tallet for, hvor mange der kan lukkes ind. Derfor har det siden genåbningen af kirken Kristi himmelfartsdag endnu ikke været muligt at synge i Aulum Kirke til gudstjenester. Bisættelser og begravelser er fortsat underlagt andre regler.

I pinsen havde man i kirken et stort ønske om at holde gudstjeneste i det fri, men på det tidspunkt var det stadig kun muligt at samles 10 personer udendørs, hvor der inde i kirken måtte være 75 personer.

60 mødte op

- Kirkegårdspersonalet kom på den idé at lave en udekirke til brug i anden anledning, og da vi nu kan se, hvor smukt et uderum, vi har fået på plænen bag kirken og kirkehuset, skaber det nye muligheder for udendørs gudstjenester henover sommeren. I søndags blev der for første gang afholdt udendørs gudstjeneste. Plænen er stor, og med to meters afstand er der stadig plads til mange. Det, at vi rykker udenfor, giver os mulighed for at synge sammen, hvilket vi er nogen i både personalet og menigheden, der har savnet rigtigt meget, siger organist Maria Melgaard.

Der mødte cirka 60 op til den første udendørs gudstjeneste, og med en god premiere er det planen at gøre det igen de søndage, hvor det er muligt, og hvor vejret er til det henover sommeren.

Det kræver, at man selv medbringer en stol eller et tæppe, da det fortsat er et krav, at den slags arrangementer foregår primært siddende.

- Måske kan udendørs gudstjenester også være med til at sænke dørtrinnet til kirken, idet det virker mere uforpligtende og uformelt, og vi håber mange, både vante kirkegængere og nye, vil gøre brug af denne mulighed. Gudstjenesterne vil foregå som normalt, men orglet er skiftet ud med elklaver og prædikestolen med græsplæne, siger Maria Melgaard.