Venstres gruppeformand forlader politik og bliver toplobbyist

Karsten Lauritzen har været folketingsmedlem for Venstre siden 2007, men fra 1. februar er det slut

Udgivet:14. januar 2022, 14.46

Læsetid:1 minut

Venstres Karsten Lauritzen sagde torsdag i Folketinget, at Venstre støtter borgerforslaget om, at en rigsret skal indledes mod statsminister Mette Frederiksen (S) nu. Det førte til nogen opstandelse, da Venstre også har støttet en granskningskommission, der skal undersøge forløbet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

/ Ritzau /

POLITIK Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, stopper i politik for at blive direktør i DI Transport, der arbejder for at gøre Danmark til en af de førende lande, når det gælder transport og logistik.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg har valgt at stoppe i politik. Dansk politik og Christiansborg har været mit liv i snart 15 år, og jeg har altid lovet mig selv, at jeg på et tidspunkt skulle prøve noget andet.

- Det tidspunkt er nu. Fra den 1. februar skal jeg nemlig være direktør i DI Transport, skriver han.

Dermed forlader endnu en profil Venstres folketingsgruppe i den igangværende valgperiode.

Stemmeslugerne Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg og Tommy Ahlers samt Britt Bager, Marcus Knuth og Kristian Jensen har af forskellige årsager efter folketingsvalget i 2019 forladt Venstre.

Den igangværende valgperiode begyndte med stor drama i Venstre med formandsopgøret mellem Løkke og Kristian Jensen. Det førte til, at Løkke gik af som formand, mens Kristian Jensen takkede af som næstformand.

Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, takker Lauritzen for indsatsen. Blandt andet med at bringe ro i partiet, lyder det fra Ellemann-Jensen.

- Du ved, at jeg har sat utrolig stor pris på vores tætte og fortrolige samarbejde gennem tiden. Ikke mindst i din rolle som gruppeformand for Venstres Folketingsgruppe.

- Tak for dine råd og din sparring. Du har hjulpet mig, folketingsgruppen og Venstre med at komme godt igennem en svær tid. Vi er nu i god gænge og fokuserer på at udvikle og lave politik, som gør en forskel for danskerne, skriver Ellemann-Jensen på Facebook.

/ritzau/