Standpunkt: Det er in at være ude

7. oktober 2020, 10.03

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

STANDPUNKT

Uanset om vi er børn eller voksne, er de fleste af os vilde med at være ude. Hvor der er frisk luft, højt til himlen og plads til både tanker og oplevelser.

Det gør ganske enkelt noget godt for os mennesker at være ude i det fri. Hvor vi kan gå en tur, sidde på en bænk og fundere lidt over verden og livet, kigge ud over vandet eller de åbne vidder, hygge med familien eller gode venner, mærke vinden og nyde de mange dufte samt ikke mindst have friheden til at foretage os alt muligt forskelligt, som vi ikke kan gøre inde - fra det helt stille til det helt vilde.

Udeliv er ikke noget nyt begreb. Det ligger grundlæggende helt dybt i menneskets natur, at vi har behov for at være ude. Og her i dette vildt surrealistiske år 2020 har afstandskrav og corona-restriktioner pustet ekstra vind i sejlene på vores trang til at komme ud og vores behov for at finde nye veje, når det vante ikke virker, er lukket eller fyldt med krav og forhindringer.

Udeliv og outdoor er populært som aldrig før. Det bobler alle steder - i fritiden, i arbejdslivet, i familielivet. Vi genopdager, hvad det gør for os at være ude. Hver for sig. Og sammen.

Nogle er helt tossede med altid at arbejde ude, vores børn tumler rundt i udebørnehaver, familierne overnatter i shelters som aldrig før, vi går, løber og cykler skove, stier og strande tynde, i skolerne er der succes med udeundervisning, på plejehjemmene fornøjer de sig med skubbehold og cykelsightseeing, folk dyrker haveprojekter og laver mad i det fri, vi fisker, går til spejder, spiller golf - og derhjemme installerer vi udekøkken eller slapper af i vores udendørs hyggekrog.

Fra i dag tager Herning Folkeblad dig med ud efter gode, udendørs historier i lokalområdet. Der er nemlig mange interessante og inspirerende mennesker og aktiviteter at læse om. Og det trænger vi til - ikke mindst i denne tid, hvor meget kan virke lidt op ad bakke.

I temaserien »Det er in at være ude« får du de næste mange uger inspiration til udeaktiviteter for alle aldre, og du møder børn og voksne, som undervises, sover, spiser, motionerer, arbejder, mødes, oplever, tænker, nyder eller opfinder under åben himmel. Vi besøger naturvejlederen, greenkeeperen og stresskonsulenten. Firmaet, der lever af at lave outdoorprodukter. Nybygger-parret fra tv. Dagplejemødre og børn i det fri. Og mange flere.

Følg med lige her i din lokale avis og på herningfolkeblad.dk.

Og har du tip til udeaktiviteter, gode forslag eller ideer til noget eller nogen, vi bør have med i serien »Det er in at være ude«, så tøv endelig ikke med at sende en e-mail til redaktionen på redaktion@herningfolkeblad.dk eller til mig på vib@herningfolkeblad.dk

Læs også
Standpunkt: For korte varsler om restriktioner