Børnehave med god nabo

Ikast BMX Klub har lånt Ønskelandet pumptrack og løbecykler, så de små kan snuse til BMX-sporten

15. juli 2020, 11.18

Jackie Jensen og børnehavebørnene trodsede sommerregnen og tog cykler og pumptrack i brug. De var ellevilde med ideen. Foto: Privatfoto

IKAST Det silede ned med sommerregn, da børnene i børnehaven Ønskelandet på Præstevænget i Ikast fik besøg af naboen forleden.

Det var i skikkelse af Jackie Jensen, der i mange år har været ildsjæl og formand i Ikast BMX Klub, som er nabo til den private børnehave og vuggestue.

Og det, han havde med under besøget, var så fristende og spændende, at selv regnskyl ikke kunne afholde børnene fra at stimle sammen uden for.

Jackie Jensen havde nemlig en halv snes løbecykler af den slags, de helt små i børnehavealderen bruger som startcykler til BMX. Nu havde han ikke ligefrem alle cykler under armen. Der måtte en gummiged til, fordi der med besøget også fulgte en såkaldt pumptrack. Det er en bane af træ, formet med bakker, der driver cyklen afsted - i stedet for at trampe.

Byggede den første bane

- Jeg er jo vokset op her på den tidligere Ungdomsgården og var med til at bygge den første BMX-bane i 1983 på arealet her, fortæller Jackie Jensen.

Han har i mange år arbejdet med børn og unge og deres interesse for BMX, men også med de helt små, som ikke er store nok til pedaler, men som kan skubbe sig frem med benene på de små løbecykler.

- Det har fået mange i gang med BMX-sporten, og nu hvor jeg hver gang, jeg er på BMX-banen, ser de mange glade børn i Ønskelandet, tænkte jeg: De skal have chancen for at prøve det her.

Så Jackie Jensen besluttede sig for kvit og frit at låne Ønskelandets børn cykler, hjelme og den pumptrack, som BMX-klubben er i besiddelse af.

- Måske giver det nogen lyst til senere at gå i gang med sporten. Ellers får de en god oplevelse her i sommertiden, siger Jackie Jensen, som var med, da ungerne forleden i silende regn indviede deres prøvebane.

Et godt naboskab er værdifuldt, og medindehaver af Ønskelandet, Rasmus Hebsgaard, vil da heller ikke udelukke, at en af de fremtidige investeringer kan blive et sæt løbecykler.