Et sandt kraftværk og fyrtårn fylder 75 år

Claes Kjær Mathiesen, partner i Wing Consult, fylder 75 år i morgen

6. december 2021, 13.45

Claes Kjær Mathiesen, partner i Wing Consult, fylder 75 år i morgen, tirsdag 7. december. Her er han fotograferet foran Holtumgaard i Herning, hvorfra han og hustruen driver deres respektive virksomheder, som de spøgefuldt betegner som Konsulenterne i Kostalden. foto: Privatfoto

70 ÅR Selv om Claes Kjær Mathiesens verden i dag udgår fra Holtumgaard i det midtjyske, vidner cv’et og det slidte pas om aktiviteter og engagementer langt ud over landets grænser. Gennem årene har konsulentkarrieren omfattet adskillige længerevarende opgaver for A.P. Møller - Mærsk, UN World Food Programme og Societé Générale de Surveillance samt mange mindre og mellemstore virksomheder i Danmark og internationalt.

Desuden har Claes Kjær Mathiesen i årtier været en anerkendt og fremtrædende aktør i det nationale og internationale fiskeopdrætsmiljø. Sideløbende har han haft fokus på opgaver for logistikvirksomheder som større havne, vognmænd, speditører og shippingvirksomhed.

Det er med tiden blevet til medudvikling af mere end 100 ledelsessystemer inden for kvalitets- og miljøledelse, fødevaresikkerhed, bæredygtighed med mere. Aktivitetsniveauet har alle dage været højt, og det betyder, at fødselaren fortsat kommer vidt omkring i verden - ofte langt fra alfarvej.

Dét er noget, der i den grad glæder Claes Kjær Mathiesen, som i sine unge år blandt andet studerede verdensreligioner og ynder at udvide sit netværk med nye bekendtskaber - en interesse, han også dyrker gennem den internationale organisation Rotary. Her har han global udryddelse af polio og andre former for internationalt hjælpearbejde som sit personlige fokus.

Claes Kjær Mathiesen deler både privat- og arbejdsadresse med sin hustru, Karin, der i mere end 30 år har haft egen grafisk virksomhed. Den frie tid nydes med venner og familie på gården syd for Herning eller i parrets hus i Frankrig for foden af Pyrenæerne. Her opsøger Claes Kjær Mathiesen samtidig gode venners selskab i den lokale jagtforening.

Fødselsdagen fejres fredag 10. december med en reception på Holtumgaard.

Indlæser debat