Stor politiøvelse i gang i Herning: Eksplosion på skole og bus i trafikuheld

11. oktober 2019, 08.13

Foto: Flemming Hansen

HERNING Politiet har torsdag morgen evakueret en skole på Porsvænget 6 i Herning efter en eksplosion. Der meldes om en tilskadekommen i forbindelse med ulykken.

Sådan lyder scenariet for en øvelse, som i dag finder sted i Herning. Det skal dog understreges, at der kun er tale om en øvelse.

Midt- og Vestjyllands Politi er torsdag i gang med større beredskabsøvelse i samarbejde med Region Midtjylland, Beredskabsstyrelsen og det kommunale beredskab i Herning.

Læs reportage fra dagen
Stor øvelse i Herning: Kontrolleret kaos
+Abonnement

Politiet oplyser, at de ikke har det fulde overblik efter eksplosionen, men at alle på skolen er blevet evakueret.

Vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer alle til at holde minimum en afstand på 100 meter fra »ulykkesstedet«.

Der er masser af ambulance- og lægevogne på stedet.

Ved 09.30 kunne der berettes om en ny »hændelse«. En bybus skulle være stødt sammen med en bil og bussen skulle eftersigende være væltet om på siden.

Se galleri
Se billederne fra kæmpeøvelse: Kemiudslip og busulykke i Herning

Herning Folkeblads mand på stedet oplyser, at redningsmandskabet er i gang, og at en masse af passagererne er blevet revet ud af bussen. En del har skrammer og bløder fra hænder og arme, men de kan dog gå fra stedet. Enkelte hårdt tilskadekommende bliver også tilset.

På Twitter skriver Midt- og Vestjyllands Politi om dagens øvelse:

- I dag øver vi os sammen med sundheds-, brand- og redningsfolk i Herning. Der vil være flere udrykningskøretøjer end normalt – særligt omkring Beredskabsstyrelsen Midtjylland og Regionshospitalet Herning. Vi øver os for at blive endnu bedre til at løse vores opgaver.

Hospitalsenheden Vest oplyser også på Twitter:

- Vi er klar! Og vi glæder os til at øve os på det, vi håber aldrig vil ske i virkeligheden.

Foto: Palle Heering Nielsen
Foto: Palle Heering Nielsen