I kulissen med Anders Agger

I morgen, onsdag, gæster Anders Agger RemisenBrande med foredraget »Sømanden, Helmig & Heavy Agger«

10. december 2019, 09.53

Anders Agger vil i morgen i Brande fortælle om nogle af de mange tv-dokumentarer, han har produceret i årenes løb. Foto: PR-foto

BRANDE Branditter og andre interesserede kan i i morgen, onsdag, høre journalist Anders Agger udfolde sig i foredraget »Sømanden, Helmig & Heavy Agger« i RemisenBrande. Her vil den populære tv-mand fortælle om nogle af de mange tv-dokumentarer, han i løbet af årene har produceret.

Anders Agger har siden 1989 været tilknyttet DR og har i løbet af de 30 år fortalt mange gribende historier om danskernes liv: om en krølhåret popsanger fra Aarhus, der går på Hærvejen for at finde sig selv, om en gruppe unge, rebelske heavy metal-drenge mod nordvest, der er blevet ældre, om retsmedicinerens sterile lokale, om Frimurerlogens lukkede fællesskab, om den mordsigtede Peter Lundin, og hvorvidt han skulle sættes fri eller ej, og om en sømand fra sengen på et hospice.

- Jeg har altid tilpasset mig tiden og været mest interesseret i at lave historier om folk, som står i en eller anden form for krydsfelt, hvor de skal tage nogle beslutninger, der har en konsekvens, siger Anders Agger i en pressemeddelelse.

Han foretrækker at fortælle om fællesskaber og forskelle. Og allerhelst om levet liv. Også tvivlen og de mange etiske overvejelser, når man går helt tæt på, vil Anders Agger fortælle om.

»Sømanden, Helmig & Heavy Agger« er et foredrag, hvor publikum må stille spørgsmål, når de opstår.

Anders Agger vil fortælle, hvordan han helt lavpraktisk gør, når han producerer til tv. Han vil føre tilhørerne ind i kulissen til de seneste seer-succeser som »Indefra« og sommerprogrammerne med Anne Hjernøe. På den måde giver han et spændende indblik i, hvordan medieverdenen ser ud, når den bliver taget ned, hvor han mener, den bør være - nemlig helt nede på jorden.

Man kan angiveligt ikke undgå at blive berørt af Anders Aggers foredrag på den ene eller den anden måde, når han med stor indlevelse, humor og selvironi fortæller om sine unikke oplevelser ved at lave tv-reportager.

Foredraget præsenteres i et samarbejde mellem Brande Soroptimistklub, Ikast-Brande Bibliotek og RemisenBrande.

Overskuddet fra aftenens arrangement går ubeskåret til Brande Soroptimistklubs jubilæumsfond, der i lokale, nationale og internationale projekter støtter kvinders og pigers levevilkår.

Beløbet fra fonden uddeles i september 2020 i forbindelse med Brande Soroptimistklubs 20-årsjubilæum.