I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme ...

Team Teatrets forestilling »Rose« handler om store universelle spørgsmål som, hvem er jeg, og hvor kommer jeg fra. Det er temaer, som stykkets tyskfødte instruktør Anja Behrens selv har kæmpet med, og som pludselig er blevet højaktuelle på grund af de mange flygtninge, der forsøger at komme til Europa

Udgivet:19. september 2015, 07.30

Læsetid:10 minutter

Hvad sker der med ens identitet, hvis man bliver tvunget til at forlade sit fædreland på grund af for eksempel krig? Det er et af de spørgsmål, Team Teatrets forestilling »Rose«, der havde premiere i torsdags, undersøger. Og emnet kunne næsten ikke være mere aktuelt, den nuværende flygtningesituation taget i betragtning.

- Det er vildt. Jeg blev tilbudt at blive instruktør på forestillingen for fem måneder siden. Dengang var emnet ikke så aktuelt. Det rammer mig. Jeg kan mærke, der er noget på spil for mig selv og teatret, siger stykkets tyskfødte instruktør Anja Behrens.

Flygtningetemaet er en del af Anja Behrens' egen familiehistorie. Hendes mor flygtede med sin familie fra Øst- til Vestberlin, da moren var fem år gammel.

- Så min egen familie har oplevet at flygte fra et hjem, man egentlig elsker, men omstændighederne bliver så forfærdelige, at man forlader det. Det er ikke, fordi man gerne vil. Og det er meget det, Rose også handler om, siger hun.

Urmenneskeligt tema ...

Få fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Kultur

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere