43-årig ingeniør overtager Hammerum-virksomhed

Frode Carlsen har efter 31 år som ejer af Hammerum Stålbyg overladt styringen til Johan Lind Brusborg

9. januar 2018, 12.02

Hammerum Stålbyg kan godt mærke, at der gang i byggeriet. - Det er positivt, at der er meget at regne på. Hvis vi bliver ved med at ramme lige så godt, som vi har været i stand til i efteråret, får vi rigeligt at rive i. Så skal vi bare sørge for at tjene penge på det, siger Johan Lind Brusborg.

Generationsskifte Efter 31 år med samme ejer har Hammerum Stålbyg fået ny mand for bordenden. Ingeniør Frode Carlsen overtog stålvirksomheden, som ligger inde midt i Hammerum, i 1986 fra stifter Knud Jensen, og han overlader det nu til Johan Lind Brusborg.

- Man siger, at man skal have en ung ingeniør med 20 års erfaring, og det er altid umuligt, men det er i princippet det, jeg har fået, siger Frode Carlsen om 43-årige Johan Lind Brusborg, som blev uddannet i 1998.

Optakten til generationsskiftet går knapt et år tilbage. Her mistede Frode Carlsen sin kone, og det satte gang i tankerne.

- Det var ligesom et spark i røven til, at jeg skulle finde en afløser til den her forretning. Man ved ikke, hvor længe man selv får lov til at blive her, siger Frode Carlsen, som fyldte 67 år i sommer.

Ingen af hans tre børn havde lyst til at overtage virksomheden, men de foreslog, at han talte med medarbejderne om det. Han har altid sagt, han ville finde en ung ingeniør til at overtage, og det opfordrede medarbejderne ham til at holde fast i.

Gennem sin revisor kom han i kontakt med en headhunter, og i maj blev Johan Lind Brunsborg første gang kontaktet for at høre, om han var interesseret i at overtage Hammerum Stålbyg.

Han havde tidligere overvejet muligheden for at blive selvstændig, men da henvendelsen kom, havde han skudt tanken lidt i baggrunden.

- Jeg kommer ud af en familie med selvstændige håndværkere, så det ligger lidt i blodet, men det skulle være det rigtige. Jeg sad i en rigtig god stilling i en rigtig god virksomhed, men jeg var nok kommet dertil, hvor det blev lidt rutinepræget, så jeg kunne godt kede mig lidt indimellem, siger Johan Lind Brunsborg.

Han googlede navnet og tjekkede firmaets økonomi og fandt ud af, at virksomheden havde en størrelse, som passede ham godt.

- Jeg kunne se, at det nok var et ret godt match i forhold til den person, jeg er. Frode og jeg vil helst ikke have flere bolde i luften, end vi kan overskue. Det er sjovt at have travlt, men det er ikke sjovt at have så travlt, at du skal ud og feje op efter halvdelen af det, du har lavet, siger Johan Lind Brunsborg.

Derfor vendte han muligheden med sin kone, og da hun var med på den, kastede han sig ud i det.

Kemien sidder i skabet...