Ikast-firma kåret som succesvirksomhed

Nordtec-Optomatic kan på baggrund af fem års vækst kalde sig »Succesvirksomhed 2021«

19. oktober 2021, 12.25

Preben Jakobsen er direktør og medejer i Nordtec-Optomatic, der leverer automations- og softwareløsninger. Foto: Tom Laursen

SKULDERKLAP På baggrund af 42.000 regnskaber i Region Midtjylland er vinderne af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2021 fundet.

Prisen uddeles hvert år til de 200 små og mellemstore virksomheder i regionen, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle parametre. Og da den seneste regnskabsperiode bød på en global pandemi, nedlukninger og skiftende restriktioner, er der i år ekstra meget at fejre.

En af de nykårede vindere er Ikast-virksomheden Nordtec-Optomatic, der er specialister i komplette automations- og softwareløsninger. Virksomheden har nemlig leveret et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed. Skulderklappet bliver mødt med stor stolthed hos direktør Preben Jakobsen.

- Prisen som Succesvirksomhed er den vigtigste, vi nogensinde har modtaget. Vi er meget stolte af at få anerkendelse for det arbejde, vi udfører hver dag. Siden virksomheden blev grundlagt i 2003, har vi haft et mål om at levere stabilt arbejde og være en troværdig samarbejdspartner - og det har vi nu et synligt bevis på, siger Preben Jakobsen i en pressemedddelelse.

Overvandt coronakrisen

Han fortæller, at coronakrisen også var hård for Nordtec-Optomatic.

- Vi var hårdt ramt under corona, hvor grænselukningerne gjorde det umuligt for os at færdiggøre igangværende internationale projekter. På trods af det er vi nu i en position, hvor vi tør at åbne op for nye bæredygtige projekter som eksempelvis robotter til tekstilsortering, som gør det nemmere at genbruge tøj, uddyber han.

Nordtec-Optomatic, der beskæftiger omkring 50 medarbejdere i Ikast, Hillerød og Randers, har fået overrakt erhvervsprisen bestående af en vinderstatuette og et diplom som et synligt bevis for deres indsats.

Det er Spar Nord og rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der for tredje år i træk hylder de små og mellemstore succesvirksomheder i Danmark, som kontinuerligt formår at skabe vækst og stærke finansielle resultater - også på trods af coronakrisen.

Foruden de lokale hyldester bliver alle vinderne senere på efteråret hædret til et regionalt arrangement, hvor den absolut bedste succeshistorie i regionen udpeges. Derudover kåres tre midtjyske virksomheder, der udmærker sig inden for digital omstilling, lokalt engagement og bæredygtighed.

Indlæser debat