Opdateret: Brand i elektronikrum på sygehuset i Gødstrup gav kraftig røgudvikling - patienter og personale blev evakueret

Brandvæsenet slukket brand i et elektronikrum på den psykiatriske afdeling

Udgivet:12. maj 2023, 09.58

Foto: Henrik Ole Jensen

Palle Heering Nielsen
Journalist
Palle Heering Nielsen
Journalist| phn@herningfolkeblad.dk
Født i 1970. Uddannet journalist i 2001. På Herning Folkeblad siden 2004. Skriver primært om politi- og retsstof, detailhandel og kirke. Dækker samtlige genrer fra nyheder til reportager og features.
Se flere artikler af Palle Heering Nielsen
Martin Hove Thomsen
Journalist
Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker primært sundhedsområdet, men jeg skriver om det meste. Har du et tip til en god historie, eller går du og undrer dig over noget, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.
Se flere artikler af Martin Hove Thomsen

GØDSTRUP Opdateret klokken 10.58

En række patienter og en del af personalet på Regionshospitalet Gødstrup blev fredag formiddag evakueret, da der var gået ild i et elektronikrum.

Der blev ringet til 112 klokken 9.09, og der blev sendt både brandfolk og politi til sygehuset.

Elektronikrummet er placeret på den psykiatriske afdeling. Indsatsleder Anders Gjørret fra Brand & Redning Midtvest var selv på stedet.

- Der var brudt brand i en nødgenerator med et par hundrede små batterier. Det gav ild og en kraftig røgudvikling, siger han og fortsætter:

- Personalet var gode til at få evakueret de patienter, der skulle evakueres, og ingen kom til skade.

For brandfolkene handlede det om hurtigt at få styr på branden og have fokus på, at der var strøm involveret, når nu det var i et teknikrum.

- Vi har fået det slukket, og så har vi sat gang i ventileringen. Værelser og patientstuer er ikke blevet ramt af røg, men det er flere opholdsrum og kontorer, siger Anders Gjørret.

Indsatslederen ved ikke, hvordan branden er opstået.

- Det skal undersøges nærmere. Men der er ikke noget mistænkeligt i det. Branden er opstået i et aflåst rum. Det er formentlig en kortslutning af en eller anden art, siger han.

Indlæser debat