Johnson efter politikerdrab: Vores hjerter er fyldt med chok

Der flages fredag på halvt ved premierministerens bolig efter drabet på et britisk parlamentsmedlem.

15. oktober 2021, 19.08

Det 69-årige parlamentsmedlem David Amess blev dræbt under et vælgermøde i det østlige England fredag.

KØBENHAVN Politikere fra hele Storbritannien har fredag udtrykt deres medfølelse, efter at den konservative politiker David Amess blev stukket ihjel i en kirke.

Blandt dem er premierminister og partifælle Boris Johnson.

- Alle vores hjerter er fyldt med chok og sorg over David Amess' død. Han blev dræbt i sin valgkreds i en kirke efter næsten 40 års utrættelig tjeneste for folket i Essex og hele Storbritannien, lyder det fra Johnson.

69-årige Amess blev angrebet ved et vælgermøde i kirken Belfairs Methodist Church i Leigh-on-Sea. Det ligger godt 60 kilometer øst for London.

- Først og fremmest var han det sødeste, rareste og mest milde menneske inden for politik, siger premierministeren og fortsætter:

- David var passioneret omkring sin tro på vores land og dets fremtid, og vi har i dag mistet en skøn tjenestemand og en højt elsket ven og kollega. Vores tanker er i høj grad med hans kone, hans børn og hans familie.

Ved premierministerens bolig på Downing Street 10 er der fredag blevet flaget på halvt for at hylde David Amess.

Amess blev første gang valgt til parlamentet i 1983.

Af hans hjemmeside fremgår det, at hans primære mærkesager drejer sig om dyrevelfærd og om at begrænse adgangen til abort.

Den britiske indenrigsminister, Priti Patel, har bragt spørgsmålet om politikeres sikkerhed på bane efter fredagens drab.

- Der bliver med rette stillet spørgsmål om vores valgte repræsentanters sikkerhed. Jeg vil komme med opdateringer løbende, siger hun.

En lang række britiske politikere og personligheder har reageret på drabet.

Blandt dem er Labours leder, Keir Starmer, den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, samt de tidligere premierministre Theresa May, David Cameron, Gordon Brown, Tony Blair og John Major.

/ritzau/Reuters