Lys ved søbredden

3. februar 2021, 10.45

Lamper er ved at blive sat op langs stien, der løber ved Sunds sø og roklubbens klubhus, så snart kan man gå sig en oplyst aftentur. Foto: Flemming Hansen

SUNDS I 2019 fyldte Sunds Elforsyning 100 år. Det blev markeret ved en festlig begivenhed på Restaurant Søgaarden, og i den forbindelse blev elforsyningen spurgt, hvad man mon ønskede sig i jubilæumsgave.

- Vi sagde, at vi gerne ville have pengegaver til anvendelse til dem, der har gang i forskellige ting i byen, fortæller Henning Vestergaard, som er bestyrelsesformand for Sunds Elforsyning.

Ønsket blev opfyldt, hvilket har betydet, at Sunds Borgerforening har fået en donation, så man snart kan sætte punktum for et længe ventet ønske: At etablere lys på stien, der snor sig ved roklubbens klubhus og Sunds sø.

- Elforsyningen skal ikke have en stor pengetank - vi skal have pengene ud at arbejde, så byens borgere får gavn af dem, som de gør her, fortæller Henning Vestergaard.

Martin Bøgelund fra Sunds Borgerforening er naturligvis glad for, at Sunds Elforsyning imødekom borgerforenigens ansøgning til projektet.

- Det her er et lokalt projekt, der viser, at det hjælper at stå sammen, fastslår Martin Bøgelund.

Skulpturen »Freedom Tower«, der står i umiddelbar nærhed af roklubbens klubhus, er for øvrigt også en del af projektet, da den fremover også vil lyses op. Det kan man opleve om et par uger, for hele projektet er planlagt til at være afsluttet i uge 7, hvis vejret tillader det.