Børnehavebørn på affaldstur

Børnene har haft et forløb, hvor de har sorteret affald og lært om genanvendelse

6. maj 2021, 11.17

Børnene på gul stue hos børnehaven i Kibæk har haft et forløb, hvor de har sorteret affald. foto: Privatfoto

KIBÆK Børnehaven Klatretræet i Kibæk har koblet affaldsindsamlingen, der arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening sammen med læring om verdensmål.

Det er børnene på gul stue, der har haft et forløb om at sortere affald ved pædagogisk assistent Lærke Nielsen.

Først blev der lavet en pind, som børnene kunne bruge til at samle affald op med, og som de dekorerede med flotte farver.

Inden børnene skulle ud at samle affald, havde Lærke Nielsen gjort fire spande klar med mærkater, så børnene kunne se, hvordan affaldet skulle sorteres.

Børnene har været på flere gåture rundt i nærmiljøet for at finde affald, og de har været rigtig gode til at spotte affald. Alt lige fra små cigaretskod til flasker og foliebakker. Der blev også fundet en del mundbind i år.

Sammen med nogle børn valgte Lærke Nielsen fire ting ud som de havde fundet - et æbleskrog, et mundbind, et cigaretskod og en bananskrald. De skulle graves ned i jorden. Et forsøg som skal vise, hvad der er biologisk nedbrydeligt, og hvad der vil forurene i naturen i lang tid.

I forbindelse med forløbet, læser stuen bogen »Rappenskraldebogen« til dialogisk læsning flere formiddage om ugen.

Der bliver også snakket om genanvendelse, og stuen har blandt andet lavet en vandmåler af en halv liter flaske, som børnene har skullet tage med hjemmefra.

Indlæser debat...