Efter politiaktion i Herning: To mænd anholdt i sag om Grønnegade-drab

15. september 2021, 09.29

Mandag var der en mindehøjtidelig i Grønnegade, hvor pårørende lagde nye blomster på stedet, hvor der er et mindested for den 22-årig mand, som blev dræbt af knivstik 5. august. Foto: Palle Heering Nielsen

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi har i går anholdt to unge mænd i Herning. Mændene, der er henholdsvis 21 og 23 år, er sigtet for drabet på en 22-årig mand. Det fortæller politiet i en pressemeddelelse.

Politiet var i går til stede på flere adresser i Herning. Her blev to personer anholdt og sigtet for et drab, der blev begået i begyndelsen af august.

Læs også
Nyt i drabssag fra Herning: Politiet mener at have fundet gerningsvåbnet

En 22-årig mand blev om natten til den 5. august 2021 stukket i brystet i Grønnegade og døde kort tid efter af sine skader. Ifølge politiet tyder efterforskningen fortsat på, at der er tale om et internt opgør i en gruppe med relation til narkomiljøet i Herning.

- Vi har arbejdet intensivt med den her sag, og det er dét store efterforskningsarbejde, der gør, at vi i går kunne skride til anholdelse af de to personer. Vi kender fortsat ikke det konkrete motiv for knivstikkeriet, men det vil vi i den kommende efterforskning søge at afklare, siger politikommissær Tue Nissen i pressemeddelelsen - han er leder af sektionen for personfarlig kriminalitet ved Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskning.

Læs mere
Højtidelighed i Grønnegade i Herning: 22-årig knivdræbt mand blev mindet
Abonnement

Grundlovsforhør onsdag

De anholdte er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237. De fremstilles onsdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Herning med krav om varetægtsfængsling.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden begære retsmødet holdt for lukkede døre, og politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Læs også
Ung mand dræbt med stikvåben: Tyder på et internt opgør i narkomiljøet

Læs seneste nyt i sagen her:

Læs mere
Drabssag fra Herning: Politiet mistænker tre mænd for at stå bag
Abonnement

Indlæser debat...