Advarsel om oliespild: Pas på glatte veje mellem Ørnhøj og Holstebro

Brand & Redning MidtVest og Vejdirektoratet er lørdag formiddag i gang med at fjerne en olieforurening på Skjernvej

17. oktober 2021, 11.14

Pas på fedtede veje, hvis du kører bil i området mellem Ørnhøj og Holstebro, opfordrer politiet. Foto: Henrik Lind Jørgensen

ØRNHØJ Brand & Redning MidtVest blev ved 9.30-tiden kaldt til kommunegrænsen omkring Sørvad, hvor der skulle være sket en olieforurening.

Anmeldelsen var ganske korrekt. Men stedet måtte dog flyttes, da hovedforureningen viste sig at være i Holstebro Kommune - på Skjernvej i Nørre Felding omkring fire kilometer syd for Holstebro.

- Vores teori er, at det er en lastbil, bus eller traktor, der har haft en utæthed. Lige nu er det vores bud, at der er tale om gearolie, siger indsatsleder Kim Wemmelund fra Brand & Redning Midtvest.

Læs også
Forsvaret kendte til PFOS-forurening på bortforpagtet jord

Regnbuefarvet oliefilm

Han oplyser, at oliespildet er ret stort - og har spredt sig over en længere strækning på Skjernvej og nogle af de omkringliggende sideveje.

- I det regnvejr, vi har i øjeblikket, ses olien tydeligt som en regnbuefarvet oliefilm. Den kan også virke glad, så bilisterne skal køre forsigtigt i området, siger indsatslederen.

Han oplyser, at hovedforureningen - der befinder sig på Skjernvej - vil blive forsøgt spulet væk.

- Der er tale om en statsvej, der er ejet af Vejdirektoratet, som er på vej, siger Kim Wemmelund.

Læs også
Shell skal betale 707 millioner for oliespild i Nigeria

Fedtede småveje

Midt- og Vestjyllands Politi er orienteret om olieforureningen.

- Der er meldinger om, at der er lidt fedtet på en masse småveje i området. Problemet er, at det ikke står klart, hvor olielækken begynder og slutter, så vi kan ikke gøre ret meget ved det på de små veje.

- Her skal det forsvinde af sig selv, siger vagtchef Carsten Henriksen.

Politiet oplyser, at det også kan være dieselolie. Men uanset typen, så opfordrer ordensmagten folk til at køre forsigtigt - og ejere af lastbiler og lignende til at tjekke deres tanke for eventuelle utætheder.