Tjørring-virksomhed får unik miljøcertificering

Udgivet:27. marts 2023, 11.05

Læsetid:1 minut

Direktør Lars Brøndum Petersen glæder sig over, at Ennogie er den første danske virksomhed til at opnå certificerinegn for solceller. Foto: Malene Tswai

2 måneder siden

MILJØ Ennogie har opnået og fået udstedt Danmarks første produktspecifikke miljøvaredeklaration - en såkaldt EPD - for solceller og solcelletag.

- Selve udstedelsen af EPD’en er kulminationen på et flerårigt samarbejde med Niras omkring afdækning af Ennogies klimaaftryk. Og det er et stort skridt i vores positionering på nye danske projekter større end 1000 kvadratmeter, hvor der fra 1. januar gælder en række nye klimakrav, som skal begrænse CO2-aftrykket fra nybyggeri, udtaler Tjørring-virksomhedens direktør, Lars Brøndum Petersen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi forventer dog også, at andre ambitiøse aktører tager godt imod EPD’en, både på indhold, men også i forhold til, at vi viser markedet, at vi tager klimaudfordringerne seriøst og gør vores til, at vores kunder kan dokumentere deres klimaaftryk.

De nye krav er en udløber af implementeringen af den nationale strategi for bæredygtigt byggeri og vil blive skærpet løbende frem mod 2030. Der er endnu ikke defineret nye krav hvad angår renoveringer eller transformationsprojekter, udover hvad der ligger i den nuværende, frivillige bæredygtighedsklasse.

Indlæser debat