Opvarmning til EM: Landsholdskoncert i Herning

Den Rød-Hvide Koncert varmer søndag 23. maj op til EM i fodbold

30. april 2021, 15.31

Henrik »Store« Larsen (t.h.) er med ved Den Rød-Hvide Koncert, når den rammer Herning. Foto: Victoria Mørck

HERNING Med fem koncerter i Herning, Aarhus, Aabenraa, København og Aalborg varmer Danmarks Underholdningsorkester og DBU op til EM-slutrunden, når de sætter gang i folkefesten med Den Rød-Hvide Koncert.

Danmarks Underholdningsorkester vil - iklædt rød-hvide farver - præsentere sommerens 12 værtslandes nationalhymner, herunder den danske, og sætte lyd til de store følelser, når det danske landsholds stærkeste bedrifter og største fiaskoer akkompagneres af velkendte værker af blandt andre Verdi, Beethoven og Vivaldi.

»Store« Larsen

- Fodbold er de store følelsers spil, og i sammenspillet med fodbolden og følelserne har musikken altid fungeret som en sammenhængskraft. Derfor er vi meget glade for at kunne præsentere koncertrækken i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester og håber, den vil skabe en forventningens glæde til den store fodboldsommer, som er på vej, fortæller Ronnie Hansen, kommerciel direktør i DBU, i en pressemeddelelse.

Flere af den danske fodboldverdens største ikoner har valgt deres favoritværker, og Henrik »Store« Larsen - en af dansk fodbolds legender - kommer forbi til en snak om sin flotte fodboldkarriere og sit forhold til klassisk musik.

Henrik »Store« Larsen var en af EM ’92-heltene, hvor han blev delt topscorer.

Han har haft en lang og glorværdig karriere, hvor han både har spillet for Pisa, FC København og Lyngby, som han har vundet pokalfinalen og Superligaen med - en karriere, som publikum nu får et indblik i krydret med klassiske symfonier.

Slagsange og klassiske toner

Publikum kan glæde sig til en fantastisk aften, hvor fodboldverdenens ikoniske musikhymner, nationalmelodier og slagsange går hånd i hånd med klassisk musik.

- Vi ser frem til igen at kunne skabe rammerne for det fællesskab, som både fodbold og klassisk musik taler ind i, siger direktøren for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö.

- Det bliver en aften med følelserne uden på tøjet, hvor nostalgi, minder og forventningens glæde til sommerens store fodboldfest skal fejres med kulturlivets musikalske landshold på banen, fastslår han.

Aftenens vært er Signe Amtoft, der har været vært på en række radioprogrammer på DR med klassisk musik som omdrejningspunkt. Dertil har hun også været tv-vært på Canal 9’s fodboldmagasin. Hun vil føre publikum igennem en festlig aften med nationalhymner, slagsange, fodboldmelodier og klassisk musik.

Den første koncert på turnéen er i Herning 23. maj, og det foregår i MCH Herning Kongrescenter.

Indlæser debat...