Mangeårig Fremad-spiller og tidligere dødboldsekspert i FCM skal træne ungdomslandshold

FC Midtjyllands tidligere dødboldstræner Mads Buttgereit og den tidligere Herning Fremad-spiller Dennis Pedersen bliver nye assisterende landstrænere for de danske ungdomslandshold

27. maj 2020, 15.05

Mads Buttgereit har indgået en toårig kontrakt med DBU som assisterende landstræner for U18-landsholdet. Her skal han arbejde tæt sammen med landstræner Lars Knudsen. De to har en fælles fortid i trænerteamet hos FC Midtjylland. Foto: Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk

FODBOLD Dansk Boldspil-Union (DBU) har netop offentliggjort ansættelsen af to nye assisterende landstrænere til sine ungdomslandshold, og de har begge rødder i det midtjyske område.

Mads Buttgereit, succesfuld og højtrost dødboldstræner i FC Midtjylland fra foråret 2017 til sommeren 2019, bliver ny assisterende landstræner for U18-landstræner Lars Knudsen. De to arbejdede også tæt sammen i FC Midtjylland, hvor Lars Knudsen var assistenttræner fra januar 2016 til sommeren 2018.

35-årige Buttgereit har, siden han stoppede hos FC Midtjylland været underviser på Idrætsskolerne Ikast (ISI), og det fortsætter han med sideløbende med jobbet som assisterende landstræner.

Mads Buttgereit har indgået en toårig kontrakt med DBU og følger - sammen med Lars Knudsen - den samme årgang i to år. Han tiltræder officielt 1. juli.

- Det er kæmpestort. Jeg tænker, at alle drenge, der er vokset op her i landet, drømmer om landsholdet og at kunne bidrage til fællesskabet. Jeg ser det her som en stor tillidserklæring til mig som person og min fodboldfaglighed, siger Mads Buttgereit i en pressemeddelelse fra DBU.

Dennis Pedersen bliver ny assisterende landstræner for det danske U17-landshold, hvor han skal arbejde tæt sammen med U17-landstræner Søren Hermansen.

Som aktiv fodboldspiller opnåede Dennis Pedersen over 100 divisionskampe for Herning Fremad i 90’erne. Han er i øjeblikket såkaldt transitionstræner i Silkeborg IF. Det vil sige, at han har særligt fokus på spillere, der er i gang med springet fra ungdom til senior. Den stilling fortsætter han med at bestride ved siden af jobbet som assisterende landstræner.

Den 50-årige fodboldtræner har underskrevet en etårig kontrakt med DBU.

- Jeg er glad for, at der er nogle, der har vurderet, at jeg kan bidrage med noget i det her regi. Når man er i dansk talentudvikling, så er pejlemærkerne, om man kan komme ind omkring ungdomslandsholdene. Så jeg er både glad og stolt over det.

- Jeg har været med Søren Hermansen et par gange som assistent før - både på U16-, U18- og U20-landsholdet. Så vi har en god kemi sammen og supplerer hinanden godt, siger Dennis Pedersen i en pressemeddelelse fra DBU.

Dennis Pedersen har spillet over 100 divisionskampe for Herning Fremad. Nu bliver den 50-årige fodboldtræner assisterende landstræner for det danske U17-landshold. Samtidig fortsætter han som såkaldt transitionstræner i Silkeborg IF. Foto: Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk