Kommentar til Brande Åcenter-artikel: Lad os gennemføre en tillidsreform

Udgivet:06. februar 2023, 12.16

Læsetid:2 minutter

Kasper Pauli Pedersen. Foto: Henrik Ole Jensen

Af Kasper Pauli Pedersen Viceborgmester Ikast-Brande Kommune for Socialdemokratiet

1 måned siden

DOKUMENTATION Lørdag 4. februar blev jeg glad, da jeg læste Herning Folkeblad. Brande Åcenter kom med et stærkt opråb om, at vi bør revidere den lovgivning, der desværre foranlediger tusindvis af siders dokumentation og tager vigtige ressourcer fra kerneopgaven med at give vores borgere nærvær og omsorg.

Forstå mig ret, det er ikke det faktum, at vi står midt i en situation, hvor for meget af tiden på et sted som Brande Åcenter går med unødvendig dokumentation og tager tiden fra den nære omsorg og pleje, der gør mig glad.

Det, der gør mig glad, er derimod at vores fagligt kompetente medarbejdere reagerer og har valgt at bidrage til den vigtige dagsorden, det er at stoppe op og genoverveje, om vi nu bruger ressourcerne bedst muligt i vores velfærdssamfund.

Politikere på Christiansborg har jo snakket om det her emne de sidste 10 år, men der er stort set intet sket, og hver gang der præsenteres en dårlig sag i medierne, står de selvsamme politikere, der taler imod unødvendig bureaukrati, klar til at indfører nye regler.

Realiteterne i min optik er bare, at det ikke er regler og dokumentation, der forhindrer de dårlige sager med omsorgssvigt. Det gør alene den stærke faglighed hos medarbejderne og der findes ingen genveje i det arbejde.

Jeg er glad for, at vores borgmester og udvalgsformand har reageret på sagen og sendt den klare opfordring til socialministeren om at revidere lovgivningen på området. Og mens vi venter vil jeg også gerne slå en ting fast:

Lad os da sammen i kommunalbestyrelsen tage forskud på denne dagsorden. Lad os politisk gå foran og give et politisk opdrag til at få besøgt alle områder i den kommunale velfærd med det sigte at sætte vores medarbejdere fri.

Socialdemokratiet gik til valg på at skabe en tillidsreform. Selvfølgelig kan vi ikke gøre det alene, for en del lovgivning særligt på de specialiserede områder er forankret på Christiansborg, men vi kan nemt starte sammen i Ikast-Brande Kommune og tage de første skridt.

De første skridt mod et velfærdssystem, der hviler på en større grad af tillid til vores personales faglighed og dømmekraft. Jeg har en klar fornemmelse af, at netop denne dagsorden vil kunne samle politisk bredt i byrådet. Socialdemokratiet er klar.

Indlæser debat