Fødselskaos bag fotobog om Herning-natur

10. oktober 2019, 16.06

Johnny Møllers fotobog fokuserer på naturen i omegnen. Foto: Pr-foto

BOGUDGIVELSE »Øjeblikke« er titlen på en ny fotobog, der sætter fokus på naturen omkring Herning. Bogen er krydret med personlige beretninger, der inviterer læseren til at stoppe op og reflektere.

Det er den lokale fotograf Johnny Møller, der står bag bogen.

- Idéen til bogen opstod for syv år siden. Dengang var jeg bare ikke klar over det. Jeg skulle være far til tvillinger, men fra den ene dag til den anden ændrede alt sig. Fødslen gik i gang alt for tidligt, og vi mistede den ene tvilling, Villads. Viola overlevede, men med mén, der gør, at hun i dag er handicappet, fortæller Johnny Møller i en pressemeddelelse.

- Den oplevelse, sorgen over tabet og alle de bekymringer, der fulgte med i kølvandet, har sat deres mentale spor. På godt og ondt. Her hjalp fototure i naturen mig. Her kunne jeg tanke ekstra energi og overskud til at klare hverdagen. Naturen fjernede ikke alt det, der var svært - men den hjalp mig igennem det. Den blev mit frirum.

Gennem årene er det blevet til rigtig mange billeder, og de, der har gjort størst indtryk, har Johnny Møller nu samlet i en fotobog, der skal inspirere læserne til at komme noget mere i naturen. At opleve, indånde, dufte og mærke den natur, der venter lige uden for døren.

Billederne er fra steder, vi kender, og som vi har let adgang til. Små øjeblikke set, oplevet og indfanget med kameraet.

Måbende ydmyghed

Biologen Vicky Knudsen, kendt fra TV 2-programmerne »1 døgn, 2 hold, 3 dyr« og »Vores vilde vej« skriver i forordet til bogen:

»Naturen er fyldt med oplevelser og magiske øjeblikke, og alle disse oplevelser og øjeblikke er helt gratis. Vi skal bare selv opsøge dem; så venter der en uendelig skattekiste af finurlige skabninger og processer.

Med sin utrolig smukke fotobog »Øjeblikke« har Johnny fanget nogle af alle disse øjeblikke. De små øjeblikke, de store, de uventede, de øjeblikke, der efterlader en måbende af ydmyghed over for naturens skabninger, og de øjeblikke, man aldrig glemmer. Øjeblikke, som kun naturen kan give en. De flotte billeder er krydret med personlige beretninger, som er meget poetisk eventyrlige, men som samtidig får en til at reflektere over små som store ting. Fra de steder, der betyder allermest for Johnny - områder, der alle ligger tæt på Herning.«