Hatten af for ledere og medarbejdere

15. september 2020, 14.27

Tina Buch Olsson. Foto: PR-foto

LEDELSE Alle de faktorer, der normalt kan sætte medarbejdere og ledere under pres, var i spil på én gang under corona-krisen.

Fysisk adskillelse, opsplitning af fællesskaber, bekymringer, usikkerhed, nye arbejdsmetoder, travlhed - eller mangel på travlhed - og en sammenblanding af privatliv og arbejdsliv.

Ledere har skullet kæmpe for at holde hjulene kørende, sikre at opgaverne blev løst og samtidig tilgodese medarbejdernes situation med eksempelvis at komme ombord i et digitalt univers med virtuelle møder og kommunikation. Og samtidig skulle der også lige skabes et fortroligt rum, der gav plads til den enkelte medarbejders bekymringer, usikkerheder og udfordringer på hjemmefronten med blandt andet børn, der skulle hjemmeundervises eller simpelthen bare var hjemme.

Den nye corona-virkelighed har krævet tydelige mål og retningslinjer for at afbalancere en usikker hverdag. På samme måde har den gode dialog, hvor lederen afdækker, hvad medarbejderen har brug for, været afgørende. Forventningsafstemning - uden at presse medarbejderne eller stiller krav om det umulige.

Mennesker har tendens til at fokusere på det, der ikke virker og er svært. Ganske smart, når noget skal fikses. Men det medfølgende tunnelsyn forhindrer os i at få øje på muligheder.

Ledelsesmæssigt er det vigtigt, at vi drager nytte af vores corona-erfaringer og ikke ureflekteret falder tilbage i gamle vaner og mønstre. Vi har fundet ud af, hvor digitale vi er - også os, der tilhører de generationer, vi ellers anså som digitalt fortabte. Vi har opdaget, at hjemmearbejde kan styrke trivsel og fordybelse og ikke mindst kvalitet og produktivitet. For at kunne færdes målrettet i et digitalt univers er vi blevet bedre til at prioritere tid og møder. Skære det overflødige fra og fokusere på det væsentlige. Og så har vi lært, at bekymringer, turbulens, usikkerhed og forandringer ikke behøver at stå i vejen for at gå nye veje.

Som Peter Plys hele tiden har vidst, så er vi modigere, end vi tror, stærkere, end vi ser ud, og klogere, end vi ved.

Hatten af for Danmarks dygtige ledere og dygtige medarbejderes indsats under corona-krisen.