GOG-træner: Aalborg spillede en perfekt kamp

Nicolej Krickau måtte sande, at Aalborg var bedst, da GOG tabte den anden DM-finale i herrernes håndboldliga.

Udgivet:04. juni 2023, 19.07

Læsetid:2 minutter

Nicolej Krickau måtte se sit hold tabe søndag.

/ Ritzau /

4 måneder siden

ODENSE Aalborg Håndbold holdt søndag guldhåbet i live, da nordjyderne efter et nederlag i den første DM-finale mod GOG vandt kamp nummer to og dermed forlængede serien.

Nordjyderne kunne tage fra Odense med sejr på 34-29 efter et opgør, hvor de førte fra start til slut og generelt styrede begivenhederne.

GOG-træner Nicolej Krickau anerkender, at Aalborg var bedst i kampen, som, han dog også mener, foregik på nordjydernes præmisser.

- Vi må sande, at Aalborg spillede en fuldstændig perfekt kamp. De var virkelig dygtige til - og fik også lov til - at spille utroligt lange angreb, siger Krickau.

- Lange angreb, som de afsluttede med scoringer, gjorde selvfølgelig, at vi fik svært ved at spille kampen, som vi ville. Der var utroligt mange spilstop, hvor der også blev tilladt utroligt meget snak, hvilket hele tiden gav luft og tid til Aalborg. Men kredit til Aalborg for at udnytte de rammer, vi fik tildelt i dag.

Aalborg-træner Stefan Madsen kalder sit holds indsats for fabelagtig.

- Kampen mindede meget om første finale. Den helt store forskel var, at vi formåede at presse GOG ud i flere situationer, hvor de skulle bruge flere kræfter, end vi gjorde i første kamp, siger Madsen.

Nordjyderne fik tidligt etableret en komfortabel føring, og ved pausen stod der 20-14 i nordjysk favør. I den første DM-finale førte nordjyderne også stort ved pausen, inden det så endte med et nederlag.

Men søndag formåede Aalborg altså at holde sig i front.

- Vi havde en god fornemmelse og havde styr på tingene. Men selvfølgelig lå første kamp i baghovedet. Der syntes vi også, vi havde styr på tingene i første halvleg, og så gik det lige pludselig stærkt. Men vi havde lidt ekstra ressourcer i dag, siger Stefan Madsen.

Søndagens DM-finale gik ikke helt som håbet for Henrik Møllgaard. Aalborgs forsvarsklippe var allerede efter et kvarter blevet udvist to gange og måtte derfor - af frygt for at ende med et rødt kort - i en stor del af kampen se med fra sidelinjen, mens nordjyderne var i defensiven.

- Jeg er træt af at få to så hurtige udvisninger. Det er jo selvfølgelig defensivt, at jeg primært skal styrke holdet.

- Jeg har nu i flere sæsoner været en af de gennemgående spillere i forsvaret, så selvfølgelig skaber det noget usikkerhed, men jeg må også bare rose alle, der kom ind, for at holde energien oppe.

- Der blev virkelig kæmpet, men selvfølgelig skaber det noget usikkerhed, og det betyder også noget for mit spil, og hvor meget jeg kan tillade mig at gå ind i duellerne, siger Møllgaard.

Den tredje og afgørende DM-finale spilles lørdag.

/ritzau/