Nye tiltag på vej på teknik- og miljøområdet

6. april 2020, 11.30

VEDLIGEHOLD Vi gør vores bedste for at hjælpe de lokale virksomheder med at have noget i ordrebøgerne. I den forgangne uge er der igangsat for 7,5 millioner kroner til udvendig vedligehold og ventilationsanlæg på flere af kommunens skoler. Hårdt tiltrængt, så rigtig godt at arbejdet nu bliver lavet, og at vi samtidig kan hjælpe lokale virksomheder med opgaver, så de ikke bliver nødsaget til at sender deres medarbejdere hjem. Lundgårdskolen i Tjørring, udskiftning af ventilationsanlæg, Haderup Skole udskiftning af tag, Kibæk Skole udskiftning af tag, Engbjergskolen Snejbjerg udskiftning af varme- og ventilationsanlæg samt varslingsanlæg, Højgaardskolen i Lind, udskiftning af varme og ventilationsanlæg.

Men der kommer mere i løbet af de næste uger for Højgaardskolen i Lind samt Engbjergskolen i Snejbjerg skal også have nye vinduer. De to skoler er opført i 1977, og vinduer og døre er de oprindelige fra bygningernes opførelse.

Endvidere så skal Kibæk Skole og Lundgårdskolen også have udskiftet deres varslingsanlæg.

Så i alt har vi fremrykket skolerenoveringer inden for teknik- og miljøområdet for 12 millioner kroner, og nu anlægsloftet er blevet hævet, kan vi inden for teknik og miljøs område også gå i gang med forskellige tiltag, som ellers først skulle have været lavet i 2021 og 2022 såsom slidlag på forskellige veje, beplantning, renovering af eksisterende cykelstier, renovering af klimaskærm og indeklima på flere skoler med mere samt diverse belysningsanlæg og så videre.

Det er godt, at vi er i stand til at fremrykke investeringer i Herning Kommune, og det kan vi kun gøre fordi, vi har en sund økonomi.

Ingen ved, hvad der kommer til at ske fremadrettet, kun at det vil være et andet velfærdssamfund, vi kommer ud til.

Læs også
Byrødder så knaster i kommunens årsregnskab: Handler om at holde budgetter - ikke lave store overskud
+Abonnement