Jensen kan tage det helt roligt

16. november 2019, 09.36

Mogens Jensen. Foto: Bax Lindhardt

SVAR Der er ikke grænser for ulyksalighederne ved en socialdemokratisk regering, hvis man skal tro Kristian Jensen, der her i avisen er ude med den store rive. Det er selvfølgelig ikke voldsomt overraskende, at Jensen nærmest rituelt nu er vågnet til dåd ovenpå valgnederlaget.

Lad det være sagt med det samme. Den socialdemokratiske regering prioriterer velfærd. Og det er i hele landet. Så at påstå, at vi har noget særligt imod landdistrikterne, er helt hen i vejret. Vi har styrket økonomien i både kommuner og regioner. Vi har blandt andet fundet pengene til, at der kan ansættes 1000 flere sygeplejersker. Det var ikke sket med den tidligere regering, som Kristian Jensen havde et aftryk på.

Kristian Jensens bekymring for den omstridte fødevare- og landbrugspakke, som den forrige regering lavede med et smalt blåt flertal i Folketinget, er ubegrundet.

Vi kommer ikke til at rulle pakken tilbage. Den er alligevel næsten fuldt implementeret, så det ville ikke give nogen mening. Men vi tager som ny regering miljøets tilstand alvorligt.

Derfor har vi også allerede lagt op til at fremrykke kvælstofindsatsen i landbruget.

Kristian Jensens fødevare- og landbrugspakke var desværre ikke god ved vandmiljøet i Danmark, og det skal vi have styr på. Det kan faktisk undre mig, at Venstre på et tidspunkt malede det blå logo grønt, for derefter at kritisere mig for, at jeg vil gøre noget godt for vandmiljøet. Det hænger vist ikke helt sammen.

Sidst men ikke mindst, beskylder Kristian Jensen den nye regering for at droppe bredbåndspuljen. Det er heller ikke korrekt.

Vi har dog den ambition i regeringen, at pengene skal bruges fornuftigt. Derfor har vi fremrykket den evaluering af puljen, som Venstre også selv har ønsket. Hvis evalueringen viser, at det giver mening at opretholde en bredbåndspulje, så arbejder vi selvfølgelig videre med det.

Men i en tid, hvor der er brug for penge til bedre velfærd og en grøn omstilling, som Venstre også i 11. time har meldt sig på banen i, så skal pengene selvfølgelig prioriteres skarpt.

Kristian Jensen kan altså tage det helt roligt, regeringen har snuden i sporet.