Streetfood skruer op for blusset

Herning Streetfood Festival holdes på Torvet fra 10.-13. august

Udgivet:15. marts 2023, 09.01

Læsetid:2 minutter

Herning Streetfood Festival gentages til august. Foto: Pr-foto

HERNING Mad & Kultur, der står bag Hernings populære streetfoodfestival, har fået ny partner og medejer.

Det er den rutinerede mad- eventmand Kristian Andersen, der har sat sig i stolen. En stol, han næppe kommer til at sidde ret meget i, hvis du spørger Allan Kristensen, Hernings citychef.

For Kristian Andersen stiller sig aldrig helt tilfreds og lever på festivalpladsen.

Sidste år spiste 55.000 gæster sig igennem retter fra hele verden til gademadsfestivalen på Torvet i Herning.

I år forventes lige så mange gæster, men på 4 dage i stedet for 10.

Kristian Andersen ser frem til nogle travle dage i Herning og til at forfine det populære koncept.

- Forestil dig ægte persiske tæpper, ild, røg og liflige dufte af krydderier fra fremmede himmelstrøg. Måske social cooking, hvor du lærer at lave chili efter bedstemors opskrift. Den passion og fortælling stadeholderne på Mad & Kulturs madfestivaler kommer med skal helt ud på pladsen til gæsterne og skabe rammerne for gode oplevelser og samvær ved bordene. Det er en af de visioner, jeg har for festivalen i Herning og for vores andre festivaler i resten af landet, siger han i en pressemeddelelse.

Slut med burgere

31-årige Kristian Andersen er ambitiøs, men erfaren nok til at vide, at det tager tid at få konceptet op på det niveau, han drømmer om, og at det aldrig bliver perfekt.

- Stod det til mig, ville vi for eksempel strege den mest sælgende ret, nemlig burgeren, fra vognenes menukort. Ikke fordi der er noget galt med en god burger, men jeg vil ind til kernen af, hvad streetfood er. Mit motto er mere autenticitet og mindre af det, du kan få andre steder hele året, og jeg forventer, at vi er 30 procent i mål i år, 60 procent næste år og 90 procent i 2025. Der er altid noget, der kan gøres bedre og anderledes, når du laver events, lyder det fra Kristian Andersen.

Tømme skraldespande

Hernings citychef, Allan Kristensen, er da heller ikke i tvivl om, at Kristian er den rigtige til at skrue endnu mere op for oplevelsen, som hele byen og oplandet valfarter til. Han kender også Kristian fra dengang, han var festivalchef i Mad & Marked, der arrangerede byens første streetfood-festivaler.

- Kristian er alt andet end en »smart eventmand«, og jeg har både set ham tømme skraldespande og sortere tomme flasker for at få det hele til at spille. Han kommer med så meget god energi og professionalisme, hvilket passer så godt ind i det, vi i forvejen kender Mad & Kultur for, siger Allan Kristensen.

På spørgsmålet om hvad herningenserne elsker ved streetfood-festivalen, svarer citychefen, at selv om Herning er en by med mange gode restauranter, er det anderledes hyggeligt at sidde midt på byens torv sammen med naboer, familie og venner og nyde den gode stemning. At spise mad, man ikke spiser til daglig, og som man ellers kører til Aarhus eller København for at smage.

Herning Streetfood Festival holdes i perioden 10.-13. august.

Kristian Andersen skal stå i spidsen for årets madfestival på Torvet. Foto: Pr-foto

Indlæser debat