Opråb - afskaf datotyranniet øjeblikkeligt

25. august 2021, 13.57

Peter Kiær. Foto: PR-foto

LANDBRUG De love og regler, der gælder på landbrugsområdet, er umulige at håndtere. Derfor forlanger Bæredygtigt Landbrug nu force majeure: Sæt uret i stå for de påbudte gødningstræk og lad landmanden høste efter godt landmandsskab og derefter hurtigst muligt etablere efterafgrøderne ordentligt.

Landmanden er lige nu sat i en helt umulig situation. I store dele af landet har det været helt umuligt at høste. Alligevel står myndigheder, lovgivere og kontrol og slår landmanden oven i hovedet med vanvittigt datohysteri: Hvis du ikke får sået inden 20. august midnat, tager systemet en stor part af næste års kvælstofgødning, så også høsten næste år går i vasken.

Det er uladsiggørligt at efterleve reglerne, og kravet sætter landmanden, der arbejder 24-7 på at få sine afgrøder bjærget, i en helt urimelig situation.

Reglerne er rigide - det går hårdt ud over landmanden og det produktive landbrug. Forstå dog, at naturen ikke reagerer på arbitrære administrative datoer og stop uret for efterafgrødereglerne i mindst 14 dage.

Indlæser debat...