Deler du også feriefotos på facebook? Nu advarer politiet: Pas på! Tyvene læser med

Følg politiets gode råd og undgå indbrud i påsken

Udgivet:24. marts 2016, 08.55

Læsetid:2 minutter

Foto: Colourbox

Elise Patricia Rasmussen

7 år siden

Påskeferie Påskeferien er for rigtig mange hygge og samvær med andre - det betyder også, at mange hjem i påskedagene står tomme og dermed kan være meget indbydende for de kriminelle. Påsken er faktisk højsæson for indbrud. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Nu står den på påskeferie for rigtig mange danskere. Mange bruger gerne de sociale medier, fx Facebook, til at dele deres begejstring for de kommende feriedage. Men tænk dig om; måske læser tyvene med, og du risikerer dermed at fortælle, hvor og hvornår tyvene kan arbejde uforstyrret for at tømme dit hjem for værdier.

Er du væk hjemmefra, så lyt til disse råd fra politiet:

Dit hjem skal virke beboet - ellers fristes indbrudstyvene til at bryde ind. Det vil sige, at det kan være en god idé at få naboen til at parkere sin bil i din indkørsel, tømme din postkasse eller bruge din skraldespand, mens du er på ferie. Sørg også for, at stiger og værktøj ikke står frit fremme på din grund, da det kan hjælpe tyvene med at komme ind i dit hjem. Yderligere er det en god ide at lade belysning ved indkørslen/indgangen være tændt.Indenfor anbefales det, at du sætter tænd/sluk ure på lamper og radioer/musikanlæg, så huset virker beboet. Eftertragtede genstande, såsom iPads, bærbare computere, smykker etc. bør ikke placeres, så de er synlige udefra.

Er du en god nabo...

Skal du ingen steder i påsken, kan du med fordel hjælpe dine bortrejste naboer ved at sige "hej" til fremmede mennesker i dit nærområde. Disse mennesker kan nemlig være tyve, som bliver stressede af at blive set og dermed risikere at blive genkendt på et senere tidspunkt.

Sidst men ikke mindst opfordrer politiet også til, at du og dine naboer tilmelder jer Nabohjælp, hvor I kan hente hjælp og gode råd til at holde tyvene på sikker afstand. Aktiv nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager blot 5 minutter at tilmelde sig. Tilmeld dig Nabohjælp på nabohjælp.dk.