Ikast-Brandes viceborgmester er rykket om på forsædet hos Midttrafik

Simon Vanggaard (DF) skal være med til at stå i spidsen for den kollektive trafik i Region Midtjylland

26. januar 2018, 17.48

Foruden bestyrelsesposten i Midttrafik er Simon Vanggaard ved siden af Ikast-Brande Byråd også en af Dansk Folkepartis repræsentanter i KKR Midtjylland, ligesom at han har en repræsentantskabspost i Sampension. Foto: Flemming Hansen

Ikast 28-årige Simon Vanggaard (DF) kunne i november føje titlen som viceborgmester til cv'et. Nu kan han så også tilføje titlen som bestyrelsesmedlem i Midttrafik, da der for nylig var konstituerende møde i trafikselskabet.

Kommunalbestyrelserne fra 18 kommuner i Region Midtjylland vælger et repræsentantskab for Midttrafik. Repræsentantskabet består af et medlem fra hver af de 18 kommuners byråd.

Aarhus Kommune, der yder det største årlige tilskud til Midttrafiks finansiering, har ret til en plads i trafikselskabets bestyrelse.

De resterende medlemmer af repræsentantskabet udpeger de øvrige kommunale medlemmer af trafikselskabets bestyrelse ved forholdstalsvalg.

Simon Vanggaard har siddet i repræsentantskabet de seneste fire år, men skal nu også sidde i bestyrelsen de næste fire år.

- Der får jeg noget mere indflydelse i forhold til at sætte dagsordenen på trafikområdet i Region Midtjylland og Midttrafik, fortæller han og fortsætter:

- Det glæder jeg mig til, fordi at for mig er det væsentligt, at der stadig vil være kollektive trafiktilbud uden for de store byer, hvor det er en god forretning.

Når de ni bestyrelsesmedlemmer trækker i arbejdstøjet, får de ansvaret for beslutninger inden for Midttrafiks overordnede opgaver såsom fastlæggelse af rutenet og køreplaner og ifølge det nyvalgte bestyrelsesmedlem, er der udfordringer nok at tage fat på i forhold til den offentlige transport i Region Midtjylland.

- Stort set alle andre steder end Aarhus, er det en underskudsforretning at drive kollektiv trafik. Det gør jo selvfølgelig, at der ligger et stort politisk arbejde i forhold til alligevel at sikre en jævn fordeling af den offentlige transport i regionen.

X Bus i Engesvang...