Høgild-firma overtager norsk virksomhed: Aktiekursen er på raketfart

Høgild-virksomheden overtager nyt norsk firma. Aktiekursen er på raketfart

1. december 2020, 12.21

Jacob Krogsgaard og Everfuel har været på en indkøbstur i Norge. Foto: Flemming Hansen

OVERTAGELSE Everfuel er hurtigt kommet i gang med deres vision om, at selskabet skal eje og drive et stort antal brinttankstationer rundt i verden.

I starten af november købte man de to norske Uno-X-brinttanktstatiioner, og nu har Høgild-firmaet atter været nordpå med tegnebogen fremme. Everfuel overtager aktiemajoriteten i firmaet H2Fuel, Det skifter navn og vil i fremtiden hedde Everfuel Norway Retail. H2Fuel er fuldt ud ejet af Nel, men nu kommer 51 procent af aktierne til at være i Everfuels hænder.

Jacob Krogsgaard, administrerende direktør i Everfuel, siger i en pressemeddelelse, at de to nyindkøb giver Everfuel vigtig momentum.

- Det her gør Everfuel til det største norske retail-brintfirma, siger han.

Planen er at begynde omkring Oslo og enkelte andre store byer og så efterhånden gøre det muligt at tanke brint i hele Norge.

Everfuel har fået papir på, at man ikke behøver nøjes med 51 procent af aktierne i H2Fuel. Firmaet kan købe Nel helt ud til en allerede aftalt pris.

Foreløbig har Everfuel betalt godt 18 millioner kroner til Nel, og Jacob Krogsgaard fortæller, at man er klar til at skifte firmanavnet allerede i løbet af december.

Aktiemarkedet har taget fin imod nyheden og har generelt været positive omkring Everfuels debut på børsen. Firmaet begyndte livet som børsnoteret i sidste måned med en aktiekurs på 15 kroner. Den er siden blæst i vejret og nåede mandag på et tidspunkt op på næsten kurs 70. Det prisfastsætter Høgild-virksomheden til imponerende 2,8 milliarder kroner.