Videbæk kæmper mod madspild

Der er mange måder, man kan undgå madspild på. I Videbæk bruger butikker og restauranter alt fra apps til at lave mad af rester samt nye it-systemer til at minimere madspild

28. april 2019, 17.54

Madspild fylder meget. I Videbæk bruger butikker og restauranter mange metoder til at undgå madspild. I Superbrugsen kan man blandt andet finde stærkt nedsatte varer, der udløber på dato, men som ifølge uddeler Anders Hedegaard sagtens kan bruges. Foto: Jakob Stigsen Andersen

VIDEBÆK Hvert år smider vi i Danmark over 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Og på verdensplan bliver en tredjedel af al mad smidt ud og ikke spist.

I Videbæk forsøger både butikker og restauranter at nedbringe det tal. På hver deres måder kæmper de mod madspild.

Alt fra apps, hvor kunder kan købe rester, til at lave mad af resterne samt nye it-systemer skal minimere madspildet.

Superbrugsen er blandt andet med i appen »To Good To Go«, hvor butikken kan sætte poser med mad til salg, når eksempelvis brød er ved at nå mindst holdbar til-datoen.

- Vi er med på appen, fordi vi ikke vil smide mad ud. Det er klart det vigtigste. Derudover kommer der også en fra Kirkens Korshær og henter noget af vores brød to gange om ugen. Det er brød, der alligevel skal smides ud, men som ikke fejler noget, forklarer uddeler Anders Hedegaard.

Altid arbejdet mod madspild...