Blue Fox spillede til nul: Fører 2-1 i serien mod Frederikshavn

Efter søndagens nederlag i Frederikshavn er Blue Fox igen på ret kurs i slutspillet med en 3-0-sejr

Udgivet:14. marts 2023, 22.21

Læsetid:2 minutter

Phillip Marinaccio og Blue Fox var flyvende i den tredje kvartfinale, der blev vundet 3-0. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY For første gang siden sæsonen 2017/18 har Herning Blue Fox nu prøvet at vinde to kampe i en slutspilsserie.

I de seneste tre playoffs er Herning sendt ud med 1-4 i kvartfinalerne, men efter en sejr sent tirsdag på 3-0 fører Blårævene nu 2-1 i kvartfinaleserien mod Frederikshavn. Sejren kom i hus efter en koncentreret og disciplineret indsats i 60 minutter.

Blue Fox dominerede klart i første periode og vandt skudstatistikken med 11-3, men på måltavlen stod det »kun« 1-0.

Morten Poulsen scorede efter 15 minutter, da han i midtzonen viftede en modstander væk og energisk fik afsluttet og sendt pucken forbi Tadeas Galansky.

Blue Fox burde havde ført større. Mathias From havde i hvert fald to frie afslutninger, og Lukas Bang kom også godt igennem, men fik overplaceret sin afslutning.

Ufarlige gæster

Vigtigst var det dog, at Blue Fox havde føringen efter første periode, og at gæsterne stort set ikke aldrig blev farlige.

Kampbilledet var stort set det samme i anden periode med hjemmeholdet som bedst.

Føringen blev efter otte minutter udbygget til 2-0. Backen Gordon Ballhorn førte pucken bag om Frederikshavns mål og lagde den ind foran. Her var ingen holdkammerater i nærheden, men til gengæld ramte pucken skøjten af en frederikshavner, og herfra hoppede den i mål. Stor forløsning i Herning-lejren.

Første mål af Bau

Endnu en forløsning kom med seks minutter tilbage af perioden. Med sit første mål i slutspillet gjorde Mathias Bau Hansen det til 3-0. Blue Fox førte pucken frem i venstre side, Mads Christensen tog den med ind i zonen og sendte en aflevering på tværs til Bau, der huggede til første gang. Scoringen kom efter et angreb, hvor forsvar blev vendt til angreb på ganske få sekunder.

I minutterne efter fulgte lidt kaos i Herning-zonen, hvor der kom lidt spredte muligheder til Frederikshavn, men det stod 3-0 før sidste periode.

Føringen forsvaret klogt

I sidste periode forsøgte Herning at spille klogt med lange angreb, hvor der ikke skulle afsluttes for enhver pris, men hvor gæsterne skulle arbejde stenhårdt i hjørnerne for at få fat i pucken.

Det kunne være blevet 4-0 i et undertal, hvor Joachim Linnet kørte kontra. Han havde Thomas V. Andersen med, men afsluttede selv forbi mål.

I et powerplay lidt senere var der en dobbeltchance til Mads Christensen og Morten Poulsen.

Eneste »problem« denne aften var, at Blue Fox ikke formåede at score i hele seks powerplays. Der blev endda spillet 27 sekunder i fem mod tre, der heller ikke blev udnyttet.

Serien fortsætter fredag aften i Frederikshavn med kampstart klokken 20.00.

Indlæser debat