Lynskilsmissen er tilbage - børnene betaler prisen

30. juni 2020, 14.36

Isabella Arendt. Foto: PR-foto

ÆGTESKAB Det er ikke mere end et år siden, at samtlige partier i Folketinget besluttede, at man skal tænke sig om i tre måneder, før man kan blive skilt. Nu er et flertal på regeringens opfordring vendt på en tallerken. Sidste år mente man at tænkepausen var god for børnene - det hensyn vil man så ikke tage alligevel.

KD samler for tiden vælgererklæringer - her er der en betænkningstid på 7 dage. I syv dage mener man altså, at borgerne skal overveje, om de vil opstille et parti til folketinget. Vil man gå fra sin familie og skabe en mere usikker fremtid for sine børn - så skal man ikke tænke nær så længe.

Kæden hoppe af for mig! En skilsmisse er en stor og livsændrende beslutning med store konsekvenser for hele familien - især børnene. Det har forskere påvist flere gange. Senest i Weekendavisen den 20. maj. Skilsmissebørn klarer sig dårligere i skolen og har lavere trivsel. Frem for at gøre skilsmisse nemt og hurtigt burde vi som samfund give par mulighed for gratis rådgivning, så man fik lidt hjælp til at komme gennem krisen eller til i det mindste at gøre skilsmissen mindre smertelig for børn og hinanden. Tilbuddet om hjælp bør gælde for alle par, som har brug for det. Jeg vil langt hellere leve i et samfund, som hjælper par til at blive sammen end i et samfund som på bare et år vender på en tallerken og ser det som et mål, at skilsmisser går hurtigt.