De lokale biblioteker åbner igen

Der er åbent på bibliotekerne som normalt - både med og uden betjening. Der kan både nydes konkurrencer og varme drikke

25. juni 2021, 09.44

Biblioteket her i Aulum er blandt dem, der igen er åbne. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM/VILDBJERG/KIBÆK De lokale biblioteker i blandt andet Aulum, Kibæk og Vildbjerg er igen åbent alle ugens dage. Også uden mundbind og coronapas.

Det oplyser Herning Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Både de personalebetjente og de selvbetjente åbningstider er tilbage.

- Vi er rigtig glade for, at vi igen kan byde inden for på vores skønne biblioteker. Ligesom mange andre har vi set frem til genåbningen, hvor vi igen kan bruge bibliotekerne, helt som vi plejer - alle ugens dage. På vores biblioteker har vi stadig spritstandere stående fremme, og vi vil gerne opfordre alle til fortsat at huske at holde afstand og spritte af, således alle kan få en god og tryg biblioteksoplevelse, hvad end man vil læse dagens aviser, finde en god bog eller deltage i et af vores arrangementer, fortæller bibliotekschef Pernille Schaltz i pressemeddelelsen.

Sommeraktiviteter

Ud over at vende tilbage til biblioteket som normalt, kan man glæde sig til at deltage i spændende arrangementer og sjove aktiviteter på bibliotekerne.

Allerede nu og sommeren over er der sommeraktiviteter i børnehøjde. Man kan tage sit barn med på biblioteket, hvor man sammen kan farvelægge et postkort og sende en kærlig sommerhilsen afsted til bedsteforældrene, en god ven eller klassen.

- Er dit barn vild med at læse, finder I også den landsdækkende læselystudfordring »Sommerbogen«. For at deltage skal man hente et udfordringskort på et af bibliotekerne og løse ti sjove læseudfordringer, som for eksempel at læse under dynen eller læse mens man spiser en is. Når man har gennemført udfordringerne, skal man aflevere det udfyldte udfordringskort på biblioteket. Herefter deltager man i konkurrencen om en af de tre hovedpræmier, hvor man får lov til at gå amok i en boghandel på fem minutter, oplyser bibliotekschefen.

En ekstra nydelse

For dem, der godt kan lide at nyde mere end det trykte eller digitale ord på biblioteket - hvis man da ikke sætter sig med en avis, et brætspil eller strikketøjet - er der kommet nye automater med kaffe, te og kakao. Så der er tilbud for enhver smag.